Keystone logo

16 Sarjana Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan Kewangan Perniagaan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Ekonomi
  • Kewangan
  • Kewangan Perniagaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (16)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan Kewangan Perniagaan

Memperoleh ijazah sarjana adalah agak satu pencapaian yang menetapkan anda selain daripada ahli profesional yang lain. Ini tahap ijazah menyediakan latihan lanjutan, memberikan anda kepakaran dan tahap komitmen yang pasti untuk membantu anda mendapatkan pekerjaan di bidang anda.

Apakah Sarjana Perniagaan Kewangan? program ijazah sarjana ini menyediakan pelajar untuk kerumitan pengurusan kewangan korporat. Kursus biasanya termasuk perakaunan, ekonomi, model kewangan, pengurusan kekayaan dan perbankan pelaburan. Pelajar juga mungkin dikehendaki untuk mengambil statistik, algebra linear dan lain-lain kursus matematik fokus bergantung kepada kawasan pengkhususan mereka. Beberapa program menawarkan latihan khusus dalam kewangan korporat, teori kewangan dan juga tingkah laku kewangan. Pelajar perlu ijazah sarjana muda untuk memohon untuk program ini, tetapi ijazah tidak semestinya perlu berada dalam bidang perniagaan.

A Sarjana Perniagaan Kewangan memberi pendedahan dunia sebenar untuk selok-belok kewangan peribadi dan korporat. Pelajar diberi peluang untuk mengembangkan pengetahuan dan kemahiran mereka sebagai persediaan untuk mengambil situasi seperti cantuman dan pengambilalihan, pengagihan semula aset, dan analisis ramalan.

Kos untuk mendapatkan Ijazah Sarjana dalam Perniagaan Kewangan bergantung kepada institusi. Ia adalah yang terbaik untuk menghubungi setiap jabatan kemasukan untuk mendapatkan pecahan jadual semasa untuk tuisyen, yuran dan anggaran kos untuk sumber pembelajaran yang diperlukan seperti buku dan program perisian.

Ramai graduan meneruskan kerjaya dalam bidang insurans, perancangan kewangan peribadi, pengurusan kewangan korporat, ekuiti swasta atau perbankan komersial. Pelajar juga boleh memilih untuk memulakan firma perkhidmatan kewangan mereka sendiri bekerja sebagai perunding untuk individu atau perniagaan. Lain-lain boleh menceburi sektor awam dan mengambil peranan sebagai akauntan, juruaudit dan penyedia cukai pendapatan.

Jika menjadi pelajar sepenuh masa adalah tidak mungkin atau praktikal, anda pasti boleh mencari program dalam talian terkemuka yang sesuai dengan gaya hidup semasa anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.