Keystone logo

25 Sarjana Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan Kewangan dan Perbankan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Ekonomi
  • Kewangan
  • Kewangan dan Perbankan
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (25)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan Kewangan dan Perbankan

Pakar-pakar yang berkelayakan dalam bidang Kewangan dan Perbankan boleh memberi maklumat yang berharga tentang bagaimana individu, kumpulan dan organisasi melabur aset mereka dari masa ke masa. Sarjana Kewangan dan Perbankan graduan boleh menganalisis tingkah laku pasaran pada mikro atau berskala makro, mencari kepakaran mereka diperlukan dalam pelbagai jenis organisasi, daripada syarikat antarabangsa menjalankan perniagaan kecil, dari pejabat awam ke jawatan akademik atau penyelidikan. Kursus utama dalam program Sarjana Kewangan dan Perbankan akan menerangi fungsi ekonomi bank, industri perbankan global, saluran kekayaan, aktiviti standard bank, peraturan dan pengurusan risiko.

Sarjana Kewangan dan Perbankan pelajar sering boleh memilih untuk mengkhusus dalam bidang tertentu bidang mereka, yang berkaitan dengan cita-cita kerjaya mereka. Sebagai contoh, sesetengah pelajar boleh memilih untuk bertujuan untuk Ijazah Sarjana Sains dalam International Wang, Kewangan dan Pelaburan, sementara yang lain mungkin mengikuti Sarjana Perbankan dan Risiko.Bergantung kepada mod sekolah dan kajian (ada sepenuh masa, separuh masa, dalam talian atau jarak jadual pembelajaran ada), Ijazah Sarjana Kewangan dan Perbankan mungkin mengambil masa kira-kira satu hingga dua tahun untuk disiapkan.

Bagi pemohon dengan ijazah Sarjana Muda 's, yang bersedia untuk mengambil kelayakan dan kepakaran mereka ke tahap yang seterusnya, Ijazah Sarjana dalam Kewangan dan Perbankan adalah pilihan yang hebat. Hanya tatal ke bawah dan membaca lebih lanjut, hari ini!