Keystone logo

1 Sarjana Program dalam Kesusasteraan Rusia 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Kemanusiaan
 • Sastera
 • Kesusasteraan Rusia
Bidang pengajian
 • Pengajian Kemanusiaan (1)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Popular study format

  Popular education type

  Popular locations

  Sarjana Program dalam Kesusasteraan Rusia

  Secara umum, ijazah sarjana diperolehi dengan melengkapkan dua tahun sepenuh masa pengajian lanjutan. Beberapa bilik mempunyai fokus penyelidikan, sementara yang lain membina penguasaan akademik pelajar. Dalam kedua kes, ijazah sarjana menetapkan graduan selain mereka yang tidak berpendidikan.

  Anda mungkin ingin tahu, apa yang dikatakan Master Kesusasteraan Rusia? Program tersebut memberi tumpuan kepada kedua-dua prosa dan puisi Eurasia kerana ia secara asal ditulis dalam bahasa Rusia. Pelajar akan menganalisis tulisan kedua-dua klasik dan moden, dan belajar kepentingannya dalam landskap budaya keseluruhan rantau ini.

  Rusia adalah sebuah negara di persimpangan budaya Timur dan Barat. Pemerhati kasual mungkin mendapati konsep tertentu sukar difahami, seperti politik bekas Kesatuan Soviet dan hubungan kompleks Rusia dengan negara-negara moden yang lain.Walau bagaimanapun, kajian yang mendalam ke dalam kesusasteraan itu dibuka pelajar sehingga sejarah sosial, ekonomi dan agama yang kaya yang telah membentuk negara dan rakyat seperti yang kita tahu. Melalui program sarjana dalam kesusasteraan Rusia, pelajar mengukuhkan kemahiran membaca dan menulis dalam kedua-dua bahasa Rusia dan Inggeris.

  Kos cenderung untuk menjadi sederhana, dan bergantung kepada universiti, beberapa kursus yang ditawarkan dalam talian. Untuk mengira kos program ini, anda akan perlu mencari tuisyen dan yuran semasa bagi institusi yang menarik perhatian anda.

  Beberapa orang yang pengajian siswazah yang lengkap dalam kesusasteraan Rusia pergi untuk bekerja sebagai penterjemah dan jurubahasa. Kerajaan dan berita organisasi mengupah beberapa calon, manakala yang lain bekerja secara bebas. Sesetengah mencari pekerjaan sebagai diplomat, dalam kedutaan atau di pusat-pusat kebudayaan. Graduan yang mempunyai kemahiran teknologi yang kukuh boleh bekerja dengan penyetempatan antara muka pengguna dan kandungan pembelajaran ke dalam Bahasa Rusia.Mereka yang berminat dalam pengajaran boleh bekerja sekolah atau kolej pengajar tinggi.

  Pelajar memegang ijazah sarjana muda adalah digalakkan untuk memohon untuk masuk ke dalam program siswazah. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.