Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 7 Sarjana dalam Kesusasteraan Inggeris 2023

7 Sarjana Program dalam Kesusasteraan Inggeris 2023

Gambaran keseluruhan

Setelah tamat ijazah sarjana muda, ramai yang memilih untuk memajukan pengetahuan mereka dalam bidang pilihan pengajian dengan ijazah sarjana. Program-program ini biasanya mengambil masa antara satu hingga tiga tahun untuk disiapkan, sering dengan pilihan untuk belajar sepenuh atau separuh masa.

Apakah Sarjana dalam Kesusasteraan Inggeris? ijazah ini adalah popular untuk para graduan, serta mereka yang mempunyai pengalaman yang ingin memantapkan pengetahuan praktikal mereka dengan asas akademik. Sarjana dalam Kesusasteraan Inggeris adalah ijazah sarjana yang biasanya mengkaji ditulis naratif bahasa Inggeris berhubung dengan konteks sastera dan budaya mereka. Pelajar boleh belajar pelbagai kerja-kerja oleh pelbagai penulis, yang ditulis dalam pelbagai tempoh sejarah. ijazah ini biasanya menggabungkan teori sastera, kefahaman membaca dan kritikan, linguistik dan philogy. Pada akhir program ijazah, pelajar akan sering diperlukan untuk menghasilkan dan mempertahankan tesis akademik ditulis pada topik yang berkaitan dengan pelajaran.

Ijazah sarjana dalam kesusasteraan Inggeris biasanya melibatkan bukan sahaja kefahaman membaca, tetapi ia juga boleh membenarkan pelajar untuk membangunkan kemahiran lanjutan bertulis dan lisan komunikasi, kebolehan analitikal dan pemahaman tentang bagaimana untuk kraf naratif yang berjaya. Kemahiran ini menyediakan graduan untuk bekerja dalam pelbagai bidang dan mewujudkan asas yang kukuh untuk kegiatan akademik selanjutnya.

Kos ijazah sarjana boleh berbeza-beza secara meluas berdasarkan sekolah yang dipilih, lokasi dan tempoh program. Hubungi institusi akademik khusus untuk membincangkan kos tuisyen dan bantuan kewangan.

Melengkapkan ijazah sarjana dalam kesusasteraan Inggeris boleh membenarkan anda untuk menjadi layak untuk mengajar kursus berkaitan di peringkat kolej atau universiti. Ramai graduan juga sering mencari pekerjaan dalam bidang media, kewartawanan, penulisan dan penerbitan.Terima kasih kepada kemahiran praktikal yang dipelajari dalam program ijazah, ramai juga yang mencari kerja dalam pengiklanan, perhubungan awam, pemasaran dan pelbagai bidang lain yang seolah-olah kurang berkaitan.

Fleksibiliti dan kemampuan belajar dalam talian telah mewujudkan peningkatan dalam program yang terdapat di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sastera
  • Kesusasteraan Inggeris
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (7)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian