Keystone logo

1 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sastera Kesusasteraan Dunia 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sastera
  • Kesusasteraan Dunia
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular education type

Popular locations

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sastera Kesusasteraan Dunia

Ijazah sarjana adalah berkualiti program dua tahun yang memberikan anda pendidikan yang anda perlukan untuk bergerak ke hadapan dengan kerjaya profesional anda. Ini membantu anda mengambil ijazah sarjana muda anda ke tahap yang seterusnya dan harus membuka pintu kepada peluang pekerjaan lain.

Anda mungkin bertanya, apa yang dikatakan Master Kesusasteraan Dunia? Dalam masa dua tahun, program ini hendaklah meliputi semua yang berkaitan dengan kesusasteraan dunia dengan cara yang mendalam. Ia memberikan anda tahap yang lebih tinggi pendidikan dan pilihan kerjaya yang baru juga. Anda boleh memberi tumpuan kepada kursus-kursus seperti karya-karya kesusasteraan Eropah, karya-karya kritikan sastera, kajian budaya, sastera Timur Tengah dan budaya, sastera Asia, wanita dalam kesusasteraan dunia, dan kajian disiplin maju.

Dalam program ini, anda akan belajar semua tentang sastera dan budaya yang telah lalu, mengembangkan pengetahuan anda apabila ia datang kepada sejarah dunia.Anda mungkin perlu belajar bahasa lain juga, yang menekankan kepercayaan bahawa bahasa dan kesusasteraan adalah saling berkaitan. Anda akan belajar untuk menghargai kepelbagaian budaya orang lain di dunia hari ini.

ijazah Sarjana tidak begitu mahal kerana memperoleh ijazah sarjana muda, terutamanya kerana program adalah lebih pendek dalam tempoh. Kos untuk dua tahun akan bergantung kepada apa yang sekolah anda hadir dan dalam apa yang negara.

Walaupun ramai yang fikir pilihan kerjaya untuk kesusasteraan dunia adalah terhad, ini tidak semestinya kes itu. Sebenarnya ada banyak perkara yang anda boleh lakukan dengan ijazah ini. Anda boleh memilih daripada fotografi, artis halus, ejen sastera, pakar Internet, perunding, peguam, penganalisis penyelidikan, eksekutif akaun pengiklanan, pengurus masyarakat, pelakon teater atau pengurus, penerbit, editor, wartawan, penulis skrip, ahli psikologi, penerbit radio, wartawan TV, sumber manusia pakar, pustakawan, profesor, sekolah perubatan, atau pekerja untuk kesejahteraan sosial.Penyelidikan masing-masing dan mengetahui yang kerja akan sesuai dengan anda yang terbaik.

Jika anda mempunyai pilihan, anda harus mengambil kesempatan daripada mendapat ijazah sarjana anda. Anda boleh mengambil kursus dalam talian jika anda perlu, atau anda boleh memilih pilihan dalam kelas. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.