Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai Sarjana dalam Kesusasteraan Amerika 2023

1 Sarjana Program dalam Kesusasteraan Amerika 2023

Gambaran keseluruhan

pengajian Master-peringkat termasuk menyempurnakan sesuatu program pengajian siswazah memberi tumpuan kepada mata pelajaran tertentu, yang boleh menyediakan graduan untuk melanjutkan pengetahuan mereka dalam bidang tertentu atau memajukan kerjaya mereka. Program biasanya bertahan satu hingga dua tahun.

Anda boleh tertanya-tanya, apa yang dikatakan Master Kesusasteraan Amerika? Peluang pendidikan menyediakan latihan yang komprehensif dalam semua bidang pengajian Bahasa Inggeris. Kerja kursus boleh ditawarkan dalam linguistik, ilmu bahasa, teori sastera, sejarah kritikan, pergerakan sastera utama, penulis individu, fiksyen, Playwriting, bahasa dan identiti dalam Medieval England, sosiologi sastera, retorik dan komposisi, penulis kontemporari, tatabahasa dan gaya untuk Penulis dan tempoh sejarah.

pelajar sastera Amerika mendapat pelbagai kemahiran yang tidak ternilai, termasuk pemahaman dipertingkatkan sastera, menulis kecekapan dan kerja berpasukan.Pelajar juga membangunkan satu asas yang kukuh dalam perkembangan terkini dalam analisis sastera, kritikan dan penyelidikan.

Program dalam kesusasteraan Amerika mempunyai tarikan antarabangsa. Walau bagaimanapun, kerana tidak ada dua program yang sama, kos di antara mereka akan berbeza. Atas sebab ini, mereka yang berminat perlu menghubungi orang-orang yang menarik minat mereka mendapat maklumat jangkaan kos.

ijazah sastera master Amerika itu boleh membawa kepada peluang-peluang pekerjaan yang pelbagai. Ia membentangkan trek semula jadi untuk masuk ke Ph.D. program, dan juga pelbagai jawatan pekerjaan. Industri seni adalah komponen semakin penting hari ini 's ekonomi, dan ijazah ini adalah satu laluan yang unik terhadap kerja dalam pelbagai luas disiplin dalam seni, kewartawanan dan kesusasteraan sebagai profesor, tutor, penulis, penerbit, wartawan dan pengarah pemasaran.

Universiti menawarkan lebih banyak pilihan untuk pelajar dewasa yang membuat pendaftaran lebih mudah dan mudah untuk keperluan profesional kerja aktif melalui platform pembelajaran jarak jauh. kelas dalam talian menyediakan kemudahan dan fleksibiliti untuk pelajar mana-mana sahaja di dunia. Untuk mencari sekolah yang sesuai untuk anda, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sastera
  • Kesusasteraan Amerika
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan