Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 6 Sarjana dalam Keselamatan Penerbangan 2023

6 Sarjana Program dalam Keselamatan Penerbangan 2023

Gambaran keseluruhan

Ijazah induk adalah matlamat jangka panjang yang banyak pelajar mendorong ke arah. Kelayakan ini membolehkan seseorang pelajar dipertimbangkan sebagai pakar dalam bidang pengajiannya. Berikutan tahap ijazah sarjana muda, ia mungkin adalah akhir pendidikan pelajar, atau ia boleh membawa kepada program doktoral.

Apakah Master dalam Keselamatan Penerbangan? Master dalam Keselamatan Penerbangan biasanya bertujuan membantu melatih pengurus SMS untuk memimpin perubahan pentadbiran dalam industri mereka. Sebagai kemajuan teknologi dalam kalangan penerbangan, syarikat cenderung memerlukan pekerja yang berkelayakan untuk bekerja dengan protokol dan sistem keselamatan mereka. Pelajar umumnya belajar bagaimana untuk memantau dan meningkatkan keselamatan penerbangan. Ijazah ini biasanya akan mengambil masa dua tahun untuk diselesaikan selepas empat tahun sebagai seorang siswazah.

Di samping kerjaya yang mantap, pelajar sering mempelajari kemahiran dalam pengurusan, komunikasi interpersonal dan kepimpinan. Tanpa kemahiran ini, kerja berpangkat tinggi mungkin sukar dilakukan.

Kos MA dalam Keselamatan Penerbangan mungkin berbeza mengikut sekolah dan lokasi. Setiap negara mempunyai standard sendiri mengenai harga seperti institusi sendiri. Adalah penting untuk melakukan penyelidikan terlebih dahulu.

Ijazah sarjana dalam keselamatan penerbangan boleh membuka pintu untuk pelbagai pilihan kerjaya. Dengan kemahiran yang dipelajari, pelajar dapat mencari diri mereka sebagai pengarah keselamatan, pengurus siasatan keselamatan atau pengurus prestasi keselamatan. Untuk mengisi pekerjaan ini, seseorang dikehendaki bertanggungjawab untuk pembangunan, penambahbaikan dan juga penggunaan protokol keselamatan untuk industri penerbangan. Dia akan layak untuk membantu syarikat mereka mematuhi semua keperluan dan piawaian keselamatan.

Kelas boleh diambil dalam talian atau secara peribadi di universiti. Terdapat juga banyak sekolah yang menawarkan kursus dalam talian. Ini selalunya paling sesuai untuk pelajar yang mungkin tidak dapat ke kampus. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • Sarjana
 • Penerbangan
 • Keselamatan Penerbangan
Bidang pengajian
 • Penerbangan (6)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian