Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 18 Sarjana dalam Keselamatan IT 2023

18 Sarjana Program dalam Keselamatan IT 2023

Gambaran keseluruhan

Ijazah sarjana dianugerahkan kepada pelajar yang tamat program ijazah lanjutan yang mendalam, yang biasanya menjangkau satu hingga tiga tahun dan mempunyai tahap yang tinggi penyelidikan dan pengalaman hands-on. Meneruskan ijazah sarjana boleh membantu pelajar meningkatkan pengetahuan mereka mengenai pengkhususan yang dipilih dan menjadi layak untuk peluang pekerjaan baru.

Apakah Sarjana Keselamatan IT? Kerja kursus untuk program ini memberi tumpuan kepada sistem IT, rangkaian, protokol keselamatan, forensik dan analisis risiko. Murid-murid biasanya mendapatkan pemahaman yang lebih baik mengenai protokol keselamatan dan perlindungan yang digunakan secara meluas hari ini dengan mempelajari tentang kriptografi, standard penyulitan dan biometrik. Banyak program ijazah juga menyelidiki aspek undang-undang keselamatan siber, termasuk peraturan-peraturan dan pematuhan. Secara umumnya, matlamat utama program ini adalah untuk mengajar graduan untuk menilai dan mengurangkan risiko keselamatan siber.

A Sarjana Keselamatan IT boleh membantu profesional keselamatan maklumat menyimpan semasa dengan ancaman keselamatan yang moden dan cara menangani ancaman. Graduan juga boleh menikmati akses kepada peluang pekerjaan yang banyak, kerana jenayah siber menimbulkan sumber yang semakin meningkat kebimbangan bagi kebanyakan organisasi moden.

Perbelanjaan yang berkaitan dengan pendapatan ijazah ini, yang mungkin termasuk kos tuisyen dan hidup, bergantung kepada institusi, kawasan geografi dan panjang program ini. Akibatnya, adalah dinasihatkan kepada pelajar untuk terus menghubungi mana-mana institusi yang mereka sedang mempertimbangkan menghadiri dan meminta wakil untuk anggaran kos.

Orang yang memegang Ijazah Sarjana Keselamatan IT boleh melanjutkan pekerjaan dengan agensi-agensi kerajaan, syarikat swasta dan juga pertubuhan-pertubuhan bukan keuntungan. Para profesional boleh bekerja sebagai pengurus keselamatan maklumat, siber forensik penyiasat atau penasihat keselamatan rangkaian.Graduan juga boleh meneruskan pekerjaan sebagai keselamatan siber atau analisis risiko perunding. Profesional yang memilih kerjaya akademik boleh menjadi penyelidik atau melanjutkan pengajian di peringkat yang lebih maju dalam bidang yang berkaitan.

Seperti darjah banyak sarjana, Ijazah Sarjana dalam bidang IT Keselamatan kini boleh diperolehi sepenuhnya dalam talian. Bakal pelajar yang berminat untuk mengurangkan perbelanjaan mereka, belajar dari lokasi pilihan mereka atau bekerja dengan memperoleh ijazah mereka boleh mendapat manfaat daripada membandingkan program ijazah boleh didapati dalam talian. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Teknologi
  • Teknologi Maklumat
  • Keselamatan IT
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (18)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian