Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 12 Sarjana dalam Keselamatan 2023

12 Sarjana Program dalam Keselamatan 2023

Gambaran keseluruhan

Pelajar yang mengikuti ijazah sarjana mungkin mempunyai latar belakang dalam pelbagai bidang. Ijazah ini menunjukkan kepakaran dalam bidang pengajian pilihan pelajar dan berpotensi meningkatkan prospek pekerjaan.

Apakah Master dalam Keselamatan? Sarjana dalam program Keselamatan menyediakan individu untuk peranan dalam pencegahan jenayah, keselamatan maklumat, penilaian risiko dan pengurusan krisis. Sangat interdisipliner, pelajar boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada topik yang terdiri daripada penyelidikan dan pembuatan dasar kepada penyelesaian berasaskan teknologi yang baru muncul. Kerja kursus mungkin termasuk subjek seperti amalan terbaik Keselamatan Dalam Negeri, infrastruktur kritikal, keselamatan siber, keadilan jenayah dan penilaian kerahsiaan / analisis risiko.

Sarjana dalam Keselamatan melengkapkan pelajar dengan kemahiran berharga seperti kepimpinan, kesediaan kecemasan dan pengenalpastian ancaman yang berpotensi. Menerima ijazah sarjana dalam subjek ini adalah batu loncatan yang sangat baik untuk mahasiswa yang ingin mengkhususkan diri dalam kajian keselamatan dan boleh membantu profesional yang bekerja untuk meningkatkan resume mereka.

Biasanya yang memerlukan dua hingga lima tahun untuk disiapkan, kos Master of Security bergantung kepada institusi dan program khusus yang ditawarkan. Terdapat banyak program domestik dan antarabangsa untuk dipilih, jadi amat penting bahawa pemohon melakukan penyelidikan menyeluruh sebelum melakukan sesuatu ke sekolah.

Seorang Guru dalam Keselamatan boleh membawa kepada kerjaya dalam pelbagai industri, termasuk sektor swasta dan awam. Pelajar boleh memilih untuk mengkhusus dalam keselamatan fizikal atau siber serta pengurusan dan pentadbiran. Graduan dengan ijazah berasaskan teknologi adalah dalam permintaan yang tinggi untuk jawatan seperti penganalisis keselamatan maklumat, pengurus keselamatan rangkaian, jurutera IT dan perancang UI. Individu yang memilih peranan secara langsung boleh bekerja sebagai pengawal keselamatan atau pengurus, pengawas keselamatan pengangkutan, pengarah pengurusan kecemasan, penyelidik keselamatan atau perunding risiko.

Terdapat pelbagai program Master dalam Keselamatan di seluruh dunia. Modul pembelajaran jauh telah memudahkan pelajar melanjutkan pelajaran ke peringkat yang fleksibel dan menerima pendidikan antarabangsa. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Teknologi
 • Keselamatan
Bidang pengajian
 • Pengajian Teknologi (12)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian