Keystone logo

13 Sarjana Program dalam Sains Sosial Sains Politik Kerajaan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Sains Politik
  • Kerajaan
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (13)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Sains Sosial Sains Politik Kerajaan

Batu loncatan antara ijazah sarjana muda dan ijazah kedoktoran, ijazah sarjana adalah anugerah pascasiswazah yang biasanya mengambil masa sehingga tiga tahun untuk diselesaikan. Pelajar yang mencapai matlamat mereka memperolehi tuan mungkin mendapati mereka mempunyai banyak peluang berbanding mereka yang tidak.

Apakah Master dalam Kerajaan? Ijazah ini secara amnya menyediakan pelajar dengan pelbagai pengetahuan kerana mereka belajar bagaimana untuk memeriksa institusi sosial, termasuk meneroka bidang pembaharuan dan mewujudkan perubahan dalam masyarakat. Individu dalam program ini mungkin mempelajari amalan dan teori politik dan pembuatan dasar. Sesetengah institusi pembelajaran membenarkan pelajar untuk mengkhusus dalam bidang seperti komunikasi politik, kajian keselamatan atau kajian demokrasi dan tadbir urus.

Pelajar yang memperoleh ijazah sarjana dalam kerajaan mempelajari pelbagai kemahiran, seperti keupayaan untuk mengenal pasti dan menganalisis masalah dan kemudian membuat penyelesaian yang efektif, yang menghasilkan individu yang bulat yang boleh membuat resume kompetitif. Ramai pelajar mempunyai pengetahuan kerja yang kuat mengenai kerajaan, ekonomi, statistik dan analisis dasar. Ijazah boleh mengajar individu bagaimana bercakap dengan cekap di khalayak ramai, dengar lebih aktif dan lebih baik menguruskan masa mereka.

Tiada nombor ditetapkan untuk menggambarkan kos mendapatkan ijazah dalam kerajaan. Umumnya, setiap institusi pembelajaran menetapkan harga sendiri setiap jam kredit, dan setiap negara mempunyai undang-undang sendiri mengenai berapa banyak kolej boleh dikenakan. Kemungkinan geran dan biasiswa juga boleh mengubah harga.

Memperoleh ijazah sarjana dalam kerajaan menyediakan pelbagai laluan kerjaya untuk graduan. Ada yang mungkin mengambil jalan kerjaya yang jelas, seperti menjadi pelobi atau memegang jawatan politik. Orang lain boleh memilih untuk bekerja sebagai pengurus sumber manusia, ahli ekonomi atau saintis politik. Masih ada yang lain yang boleh memilih untuk mengajar kerajaan di peringkat pendidikan menengah atau pasca menengah sebagai guru atau profesor. Sama ada untuk agensi kerajaan, universiti atau syarikat swasta atau perbadanan, banyak kemungkinan berlimpah.

Kolej-kolej, universiti-universiti dan pertubuhan-pertubuhan pembelajaran tingkatan-tingkatan lain boleh menyediakan program tuan-tajaan yang berkaitan dengan kerajaan di seluruh dunia. Mereka yang ingin menghantar telinga juga boleh mengikuti kursus dalam talian dalam banyak kes. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.