Keystone logo

2 Sarjana Program dalam Kemanusiaan Profesional 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Profesional
 • Kemanusiaan Profesional
Bidang pengajian
 • Pengajian Profesional (2)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Popular degree type

  Popular locations

  Sarjana Program dalam Kemanusiaan Profesional

  A Master Profesional adalah dalam kajian yang menggabungkan pendidikan dan pengalaman kerja dalam bidang yang diberikan. Apabila mereka menamatkan pengajian, pelajar memperoleh pemahaman mendalam di pelbagai universiti dan kemahiran profesional dalam bidang ini.

  Apakah yang dimaksudkan dengan Master Profesional Kemanusiaan? Tahap ini boleh mengambil beberapa bentuk tetapi secara umumnya memberi tumpuan kepada kajian budaya dan masyarakat. Setiap program adalah unik, dengan satu set yang berbeza dan keperluan kurikulum. Sesetengah sekolah menawarkan program-program yang agak ditetapkan, sementara yang lain membolehkan pelajar untuk memainkan peranan penting dalam mewujudkan kurikulum mereka sendiri dan meneroka pelbagai bidang. Kursus boleh termasuk kelas pada sosiologi gunaan, politik, komunikasi dan kewartawanan, ekonomi dan seni bahasa. Pelajar biasanya mesti memilih satu atau dua bidang ini untuk pakar ijazah mereka.

  Satu kelebihan utama untuk ijazah ini adalah pelbagai yang sangat besar daripada hal perkara.Kemanusiaan merangkumi banyak komponen yang berbeza, budaya manusia dan sains sosial. Di dalam kawasan ini besar pengajian, pelajar boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada aspek tertentu yang menarik bagi mereka yang paling.

  Kos program ini akan berbeza-beza dari sekolah ke sekolah. Jika anda ingin mengetahui lebih banyak maklumat khusus mengenai program tuisyen yang diberikan, hubungi sekolah secara langsung melalui pejabat kemasukan itu.

  A Master Profesional Kemanusiaan agak terbuka dari segi kerjaya. Oleh kerana kurikulum program-program ini boleh mengambil pelbagai bentuk, ijazah boleh membenarkan pelajar untuk memberi tumpuan kepada beberapa bidang yang berbeza, termasuk sejarah, kajian agama, sosiologi dan politik. Dengan tambahan persekolahan, graduan boleh mencari kerja sebagai ahli akademik, ahli politik dan peguam. Mereka juga boleh memasukkan tenaga kerja sebagai wartawan atau menggunakan kemahiran mereka untuk kerja-kerja yang tidak mencari keuntungan.Akhirnya, Sarjana Profesional dalam program Kemanusiaan boleh membawa pelajar dalam banyak arah profesional yang berbeza memberi ganjaran dan merangsang.

  Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai banyak Induk Profesional dalam program Kemanusiaan pada masa ini dan bermula proses permohonan, langkah pertama adalah untuk mencari sekolah yang akan memenuhi keperluan anda dan membantu anda mencapai matlamat profesional anda. Pangkalan data kami program boleh sangat membantu dalam hal ini. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.