Keystone logo

0 Sarjana Program dalam Pengajian Tenaga Kejuruteraan Tenaga Kejuruteraan Tenaga 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Tenaga
  • Kejuruteraan Tenaga
Bidang pengajian
  • Pengajian Tenaga (0)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Tiada program memenuhi kriteria carian anda. Sila perhalusi penapis anda.

Clear filters

Popular degree type

Sarjana Program dalam Pengajian Tenaga Kejuruteraan Tenaga Kejuruteraan Tenaga

Satu bidang yang pelbagai kejuruteraan, yang berkaitan dengan kecekapan tenaga dan perkhidmatan, pengurusan kemudahan, kejuruteraan loji, pematuhan alam sekitar dan tenaga alternatif, Kejuruteraan Tenaga dengan cepat berkembang kerana permintaan global untuk peningkatan tenaga dengan pesat setiap tahun. Sarjana Kejuruteraan Tenaga pelajar belajar tentang makro implikasi kerja mereka, menimbang faedah alam sekitar dan keburukan kepada sumber tenaga tertentu, manakala menjadi pakar dalam aspek-aspek praktikal memanfaatkan, menggunakan dan mengagihkan tenaga dari pelbagai sumber.

Sarjana Kejuruteraan Tenaga pelajar boleh memilih untuk pakar dalam beberapa bidang tertentu, seperti Tenaga Nuklear, Optimization Tenaga bagi Bangunan, Pengurusan Turfgrass, Pengurusan Alam Sekitar, Kejuruteraan Minyak dan Gas dan Tenaga Lestari.Membina pengetahuan dan kemahiran ditubuhkan pada ijazah sarjana muda dalam bidang kejuruteraan, Sarjana Kejuruteraan Tenaga terus kursus asas dalam matematik dan fizik maju, digabungkan dengan kursus tertumpu di kawasan sasaran tumpuan. Boleh didapati di universiti dan institusi di Afrika, Amerika, Asia, Eropah dan Oceania, terdapat berpuluh-puluh Master bertauliah dalam program Kejuruteraan Tenaga untuk dipilih, semua kakitangan yang terlatih dan berpengalaman yang memaparkan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program Sarjana Kejuruteraan Tenaga, hanya tatal ke bawah dan klik untuk membaca lebih lanjut. Anda boleh meminta maklumat untuk dihantar terus dari sekolah yang hanya dalam satu minit menggunakan web-borang yang berguna.