Keystone logo

19 Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Elektrik Kejuruteraan Telekomunikasi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Elektrik
  • Kejuruteraan Telekomunikasi
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (19)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Elektrik Kejuruteraan Telekomunikasi

Pelajar sering mengejar kelas di peringkat sarjana selepas melengkapkan pengajian sarjana muda dalam bidang yang berkaitan. Program biasanya berlangsung dari dua hingga lima tahun, bergantung terutamanya pada status pendaftaran.

Apakah Master dalam Kejuruteraan Telekomunikasi? Jenis program ini sering diambil sebagai penerusan kajian umum kejuruteraan elektrik. Seperti banyak program peringkat sarjana lain dalam bidang sains yang diterapkan dan bidang yang berkaitan, kurikulum telekom dan telekom rangkaian agak tertumpu. Oleh itu, mereka biasanya lebih pendek daripada kursus ijazah sarjana purata, mengambil masa satu tahun untuk diselesaikan di beberapa institusi. Pelajar harus mengharapkan seksyen menyiasat subjek seperti komunikasi satelit, rangkaian optik, sistem gelombang cahaya, pengurusan isyarat dan reka bentuk rangkaian.

Pelajar biasanya lulus dari program rekabentuk dan kejuruteraan telekomunikasi dengan peningkatan kemahiran teknikal dan pemahaman teoritis, yang sering membawa kepada kemahiran menyelesaikan masalah yang lebih baik. Graduan sarjana juga mungkin memperoleh kepintaran perniagaan untuk memajukan karier mereka. Pendedahan kepada rangkaian penasihat yang boleh dipercayai dan rakan termotivasi semasa program mungkin juga menjadi aset dalam usaha pasca akademik pelajar.

Kos program kejuruteraan biasanya berdasarkan beberapa faktor. Oleh itu, kos berbeza-beza dari satu program ke seterusnya; pelajar mungkin berbuat baik untuk mendapatkan anggaran umum dari setiap institusi sebelum membuat permohonan.

Program-program ini difahami secara umum untuk menyediakan calon yang matang untuk jawatan penyelidikan, kepimpinan atau pengajaran dalam bidang pembangunan telekom. Seorang jurutera rangkaian, sebagai contoh, mungkin menguruskan pasukan yang bertanggungjawab untuk operasi peralatan dalam perniagaan storan data, pusat wayar atau kemudahan yang sama. Jurutera elektrik dengan rangkaian dan komunikasi khusus mungkin terlibat dalam penyelidikan potensi transmisi bahan dan teknologi baru. Lulusan yang berminat mungkin melibatkan diri dalam komuniti permulaan di mana mereka boleh menggunakan pengetahuan mereka tentang teknologi komunikasi untuk membangunkan penyelesaian rangkaian bagi industri baru muncul, seperti perjalanan angkasa, kereta memandu sendiri dan kecerdasan buatan.

Terdapat banyak tempat di mana anda boleh mendapatkan Master dalam Kejuruteraan Telekomunikasi. Seksyen beberapa program mungkin boleh didapati secara dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.