Keystone logo

32 Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Awam Kejuruteraan Struktur 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Awam
  • Kejuruteraan Struktur
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (32)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Awam Kejuruteraan Struktur

Program ijazah sarjana adalah satu kursus pengajian yang biasanya diambil lebih dari satu setengah hingga tiga tahun dan bertujuan untuk memperbaiki dan menjelaskan pengalaman pendidikan atau pengalaman terdahulu. Ia mungkin melibatkan kelas fokus, penyelidikan dan bidang praktikal.

Apakah Master dalam Kejuruteraan Struktur? Kejuruteraan struktur, secara amnya, adalah kajian tentang gaya cara berinteraksi dengan bahan. Membuat ramalan yang agak tepat tentang tingkah laku struktur kompleks di bawah beban, seperti empangan yang memegang air atau bangunan bertingkat tinggi dalam keadaan berangin, cenderung memerlukan pengetahuan luas dan perhatian terhadap butir-butir kritikal. Sarjana dalam program Kejuruteraan Struktur biasanya cuba menyediakan graduan untuk membuat ramalan seperti melalui penyelidikan mekanik bendalir, unsur terhingga, pemodelan sistem dan mekanik kegagalan. Pilihan raya mungkin termasuk kejuruteraan gempa bumi, kerja tanah atau poromekanik.

Pendidikan kejuruteraan sering membangun kemahiran menyelesaikan masalah yang berminat yang membantu graduan mengatasi teka-teki logik yang mereka temui. Secara lebih khusus, memahami cara bahan-bahan tertentu berperilaku berkuat kuasa dapat membantu jurutera mengembangkan jambatan, jalan raya atau bahkan kapal angkasa yang lebih cekap. Pada peringkat kerjaya, seorang profesional semasa mungkin menggunakan fokus utama program ini untuk memajukan kedudukannya.

Program sarjana kejuruteraan sering memerlukan kerja makmal atau teknologi pemodelan lanjutan, dan oleh itu, mungkin lebih mahal daripada darjah seni. Adalah lebih baik untuk memeriksa kos tuisyen dengan setiap sekolah secara langsung.

Seorang siswazah dengan pengalaman akademik hanya boleh mendapatkan pekerjaan di peringkat kemasukan. Kerajaan sering menggunakan pasukan jurutera struktur untuk menganalisis, merekabentuk dan melaksanakan projek-projek kerja awam. Jurutera yang berpengalaman mungkin menggunakan ijazah induk untuk meningkatkan peluang mereka mendapatkan kedudukan pengurusan atau pekerjaan penyelidikan lanjutan. Mereka yang mempunyai pengalaman yang luas mungkin mendapati bahawa memperoleh ijazah lanjutan memberikan kredibiliti yang diperlukan untuk perundingan dan kedudukan penasihat bebas.

Kejuruteraan struktur kekal sebagai fungsi penting dalam masyarakat dan subjek popular di universiti, suatu fakta yang membawa kepada banyak pilihan bagi pelajar yang berpotensi. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.