Keystone logo

42 Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Sistem 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Kejuruteraan
 • Kejuruteraan Sistem
Bidang pengajian
 • Pengajian Kejuruteraan (42)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Sistem

  Ijazah sarjana boleh diperolehi hanya apabila pelajar telah menamatkan pengajian mereka. Program tuan berfokus pada melanjutkan pendidikan seseorang dalam bidang pengajian yang diberikan.

  Apakah Master dalam Kejuruteraan Sistem? Sarjana dalam bidang ini memberi tumpuan kepada cara komunikasi moden, mengajar pelajar bagaimana menganalisis, merekabentuk dan mengendalikan infrastruktur kompleks. Individu yang mengejar ijazah ini boleh belajar tentang trend semasa dalam perisian dan rangkaian pengkomputeran, prinsip-prinsip reka bentuk asas di sebalik rangkaian komunikasi dan cara sistem yang kompleks berinteraksi antara satu sama lain. Kursus juga boleh meliputi dasar penjadualan masa nyata, alat untuk pengesahan dan pemodelan sistem masa nyata dan seni bina sistem masa nyata.

  Graduan program ini cenderung berjalan jauh dengan skillet yang kuat yang merangkumi keupayaan untuk menganalisis dan menyelesaikan pelbagai masalah rumit. Di samping itu, pelajar dapat mengembangkan bakat keusahawanan yang kuat serta kemampuan untuk berfikir di luar kotak. Setiap sifat ini mungkin terbukti bernilai dalam apa-apa bilangan kerjaya.

  Kos ijazah dalam kejuruteraan sistem sangat berbeza dan bergantung kepada beberapa faktor. Lokasi, tempoh dan cara pendidikan (dalam talian atau di bilik darjah) boleh menjejaskan harga akhir.

  Permintaan untuk jurutera sistem adalah tinggi di semua sektor, termasuk automotif, aeronautik, pengangkutan, pengeluaran bahan dan perundingan. Oleh kerana itu, individu yang memperoleh gelar sarjana di lapangan mungkin dapat mencari pekerjaan dalam bidang rekayasa, bahan, pembuatan, kejuruteraan mekanikal atau bidang penelitian dan pengembangan, sebagai jurutera proses, insinyur penyelidikan dan inovasi atau jurutera mekanikal. Walau bagaimanapun, disebabkan oleh banyak graduan yang banyak, pelajar juga mungkin menikmati peluang di luar bidang komunikasi sepenuhnya.

  Ijazah dalam kejuruteraan sistem boleh menjadi sangat lumayan. Banyak universiti di seluruh dunia menawarkan ijazah jenis ini dalam talian dan di dalam bilik darjah. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.