Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 10 Sarjana dalam Kejuruteraan Seni Bina 2023

10 Sarjana Program dalam Kejuruteraan Seni Bina 2023

Gambaran keseluruhan

Mereka yang mendapat ijazah sarjana sangat dihargai atas dedikasi untuk menjadi pakar gigih dalam bidang mereka. program sarjana biasanya mengambil masa kira-kira dua tahun untuk disiapkan, dan pemohon sering perlu melengkapkan program ijazah sarjana muda sebelum memohon

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Kejuruteraan Architectural? program ijazah ini meliputi topik yang lebih mendalam yang berkaitan dengan kedua-dua kejuruteraan awam dan seni bina. kursus teras biasanya termasuk reka bentuk bangunan, analisis alam sekitar, ekonomi dan analisis statistik. Pelajar juga boleh memilih bidang pengkhususan bergantung kepada matlamat kerjaya jangka panjang mereka. Pengkhususan yang berkaitan dengan bahan-bahan dan struktur, pengurusan pembinaan, dan sistem bangunan ditawarkan di kebanyakan institusi.

Jurutera dan arkitek yang ingin cemerlang dalam kerjaya mereka dan mendapat latihan lanjutan dalam kedua-dua teori dan aplikasi boleh mendapat manfaat daripada Master dalam program Kejuruteraan Architectural.Graduan sering ganjaran atas usaha mereka dengan memperoleh lebih tinggi membayar jawatan di syarikat yang bereputasi atau entiti kerajaan.

Kos untuk melengkapkan program ijazah sarjana ini berbeza mengikut universiti. Kemasukan jabatan bagi setiap universiti boleh memberikan maklumat kos semasa dan wawasan mengenai perubahan tuisyen yang berpotensi dan kos tambahan yang diperlukan.

Setelah selesai Sarjana Kejuruteraan seni bina, graduan sering mendapati diri mereka bekerja sebagai jurutera awam atau seni bina bagi firma besar yang membina bangunan, loji kuasa, kemudahan rawatan air dan lain-lain struktur komersial dan perbandaran. Graduan yang mempunyai pengalaman dalam bidang yang boleh memanfaatkan ijazah mereka untuk memulakan reka bentuk dan pembinaan firma mereka sendiri. Lain-lain boleh memperbaiki kedudukan ke dalam pengurusan projek dan jawatan pengarah atau berkhidmat kepada orang ramai pada pasukan perancangan dan infrastruktur bandar yang dikendalikan oleh kerajaan.

Beberapa institusi boleh menawarkan kursus dalam talian yang dikira untuk ijazah sarjana. profesional yang bekerja biasanya mendapati bahawa kursus dalam talian menawarkan penjadualan suasana pembelajaran yang lebih selesa dan fleksibiliti. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Awam
  • Kejuruteraan Seni Bina
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (10)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian