Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 6 Sarjana dalam Kejuruteraan Perniagaan 2023

6 Sarjana Program dalam Kejuruteraan Perniagaan 2023

Gambaran keseluruhan

Selalunya, orang-orang yang telah mencapai ijazah sarjana muda dalam bidang tertentu membuat keputusan untuk mengembangkan pengetahuan mereka mengenai topik yang lebih jauh, dan mereka berbuat demikian dengan mendaftar dalam program ijazah sarjana. program Ijazah Sarjana adalah program intensif pengajian yang biasanya boleh disiapkan dalam masa kira-kira dua atau tiga tahun.

Hanya apa yang Sarjana Kejuruteraan Perniagaan? Program yang ketat direka untuk memberikan peserta skillset yang diperlukan untuk bekerja dengan berkesan dalam perniagaan, undang-undang dan persekitaran yang berkaitan kejuruteraan. Kawasan awam pengajian dalam program-program ini sering termasuk pentadbiran perniagaan, pengurusan perniagaan, sains pengurusan am, pengurusan rantaian bekalan, sistem undang-undang, ekonomi, teknologi dan kejuruteraan am. Beberapa program menekankan kawasan-kawasan tertentu kejuruteraan seperti kejuruteraan awam, sementara yang lain menawarkan pendekatan menyeluruh dengan perkara subjek.

Penerima ijazah banyak sarjana ambil perhatian kepuasan kerja yang lebih kukuh dan potensi pendapatan yang lebih besar selepas memperoleh ijazah yang lebih maju. Graduan juga didapati layak untuk memohon jawatan guru kejuruteraan perniagaan di kolej atau universiti, mereka perlu memilih.

Oleh kerana kos yang berkaitan dengan mengambil kursus kejuruteraan perniagaan turun naik dengan ketara disebabkan oleh faktor-faktor seperti populariti kursus dan geografi, mereka yang berminat dalam sesuatu program perlu menghubungi sekolah menawarkannya untuk kos pendaftaran tepat.

Graduan Sarjana dalam bidang Kejuruteraan Perniagaan disediakan untuk kejayaan kerjaya dalam pelbagai bidang. Banyak pergi untuk menjadi pengurus perniagaan, pengurus rantaian bekalan, atau pengurus institusi kewangan. Orang lain mencari pekerjaan yang menguntungkan sebagai jurutera awam atau kewangan.Kebanyakan graduan mencari pekerjaan dalam pelbagai, kerjaya kewangan atau perniagaan yang berkaitan dengan teknikal, manakala sesetengah memilih untuk mengajar subjek atau topik yang sama di peringkat kolej atau universiti.

Pangkalan data kami adalah tempat yang hebat untuk mula meneroka program ijazah yang banyak kejuruteraan perniagaan sarjana ditawarkan dalam talian oleh sekolah-sekolah di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Kejuruteraan
 • Kejuruteraan Perniagaan
Bidang pengajian
 • Pengajian Kejuruteraan (6)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan