Keystone logo

15 Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Awam Kejuruteraan Perlombongan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Awam
  • Kejuruteraan Perlombongan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (15)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Awam Kejuruteraan Perlombongan

Ijazah sarjana biasanya memerlukan kira-kira dua tahun untuk disiapkan. Ia adalah cara terbaik untuk belajar lebih lanjut mengenai bidang yang dipilih dan meningkatkan kelayakan pekerjaan. Program-program pendidikan tinggi sering memerlukan pelajar mengikuti sarjana muda 's ijazah sebagai prasyarat.

Tepat sekali apa yang Sarjana Kejuruteraan Perlombongan? Ini jenis ijazah membolehkan pelajar untuk belajar lebih lanjut mengenai proses pengekstrakan sumber, serta bagaimana untuk memaksimumkan kecekapan, pengeluaran, dan kemampanan. Pelajar biasanya belajar tentang prinsip-prinsip kejuruteraan serta bagaimana untuk memohon mereka dalam konteks perlombongan untuk merangka dan memperbaiki alat, proses dan teknik. Mereka boleh belajar pelbagai kejuruteraan sub-disiplin, termasuk mekanikal, kimia, elektrik, geofizik, komputer dan kejuruteraan sistem.

Apa kelebihan yang ada kepada mereka yang menamatkan ijazah dalam bidang ini?Ramai pelajar mendapati bahawa kajian kejuruteraan membolehkan mereka untuk mengasah pemikiran mereka kritis, penyelesaian masalah, analisis, reka bentuk, dan kemahiran matematik. Selain itu, ijazah sarjana boleh menjadi sangat bermanfaat dalam memburu pekerjaan.

Mereka yang mencari program kejuruteraan perlombongan harus ingat bahawa harga akhir ijazah akan berbeza daripada program untuk program. Pelajar perlu melakukan penyelidikan kewangan yang teliti sebelum membuat keputusan untuk mendaftar di mana-mana institusi, dengan mengambil harga akaun material, bayaran tambahan, dan pelarasan tuisyen.

Banyak pekerjaan terbuka kepada graduan dalam bidang kejuruteraan perlombongan. Ramai pelajar pergi untuk bekerja untuk syarikat perlombongan dan pengekstrakan sumber, walaupun sesetengah memilih untuk mengambil kedudukan dengan kumpulan-kumpulan penyelidikan atau agensi kawal selia. Graduan boleh menjadi pereka, pengurus, jurutera, penganalisis, perunding, dan banyak lagi; mereka juga boleh memilih untuk meneruskan pendidikan mereka dengan memperoleh PhD dalam bidang kejuruteraan atau disiplin yang berkaitan.

Jika anda fikir anda mahu untuk meneruskan ijazah sarjana kejuruteraan perlombongan, anda boleh bermula di sini. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.