Keystone logo

19 Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Pembinaan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Kejuruteraan
 • Kejuruteraan Pembinaan
Bidang pengajian
 • Pengajian Kejuruteraan (19)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Pembinaan

  Ijazah sarjana diperolehi oleh seseorang yang telah memperoleh ijazah sarjana muda beliau. Program sarjana direka untuk melanjutkan pengajian dalam bidang pengajian supaya pelajar diharapkan dapat mengembangkan prospek pekerjaan mereka.

  Apakah Master dalam Kejuruteraan Pembinaan? Program ini bertujuan untuk membantu individu menjadi pengurus pembinaan yang kompeten yang boleh membimbing pembangunan prasarana. Pelajar yang mengikuti ijazah ini boleh mempelajari lebih lanjut mengenai pengurusan projek, perancangan dan pengurusan jadual, pengurusan kos dan pengurusan kualiti. Kursus dalam program ini boleh memberi tumpuan kepada mengajar pelajar cara menggunakan aplikasi komputer untuk mencipta reka bentuk konseptual.

  Individu yang menjalankan kursus ini mungkin mempunyai peluang untuk membangunkan beberapa kemahiran dan sifat yang berguna. Murid boleh mengasah kebolehan analitikal mereka, yang boleh berguna dalam semua bidang kehidupan mereka. Di samping itu, pelajar boleh membangunkan perancangan, jadual dan kemahiran pengurusan kos yang kukuh, yang masing-masing dapat memberi manfaat kepada kehidupan peribadi dan profesional mereka.

  Kos ijazah pascasiswazah dalam kejuruteraan pembinaan berbeza dari universiti ke universiti. Harga sangat bergantung pada tempoh pengajian, yang berbeza bagi setiap individu.

  Kerana kursus dalam program ini secara amnya memberi tumpuan kepada mengajar individu kejuruteraan dan prinsip pengurusan projek yang boleh digunakan dalam industri pembinaan, individu yang mempunyai ijazah pascasiswazah dalam kejuruteraan pembinaan boleh mendapatkan kebahagiaan dalam bidang tertentu. Kerjaya dalam industri berbeza dan boleh termasuk pengurus pembinaan, jurutera awam dan jurutera alam sekitar. Graduan mungkin bekerja dengan kontraktor, pekerja pembinaan atau pereka bandar, dan hari-hari mereka mungkin dibelanjakan di belakang meja, di lapangan atau campuran kedua-duanya.

  Banyak universiti menawarkan kursus yang akhirnya boleh membawa kepada ijazah induk kejuruteraan pembinaan. Ramai program secara dalam talian atau ketat di dalam bilik darjah, sementara ada yang menawarkan gabungan. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.