Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 13 Sarjana dalam Kejuruteraan Maritim 2023

13 Sarjana Program dalam Kejuruteraan Maritim 2023

Gambaran keseluruhan

Ramai orang yang berminat dalam bot dan kapal-kapal. Beberapa mengagumi kuasa sebuah kapal tangki minyak yang besar. Lain datang dari industri perikanan atau pengangkutan. Masih orang lain berminat untuk lain-lain jenis struktur marin seperti pelantar minyak. Banyak mengejar kepentingan ini dengan mendapatkan ijazah sarjana dalam bidang kejuruteraan maritim dan dengan itu memperoleh kelayakan untuk kerjaya dalam industri marin.

Apakah yang dimaksudkan dengan Ijazah Sarjana Kejuruteraan Maritim? Selalunya, ijazah lanjutan ini adalah lanjutan daripada program Sarjana Muda dalam bidang kejuruteraan maritim atau ijazah yang berkaitan. Ia melibatkan kajian maju dalam semua aspek kejuruteraan laut yang berkaitan, termasuk mereka bentuk kraf untuk angin dan tekanan gelombang, memilih bahan-bahan untuk menahan sifat menghakis air laut, dan memenuhi keperluan kerajaan dan peraturan-peraturan bagi dok dan perjalanan laut.

Profesional kejuruteraan maritim adalah kakitangan utama dalam reka bentuk dan penyelenggaraan kapal laut berterusan besar dan lain-lain struktur marin.Graduan memainkan peranan penting dalam industri marin, dan ijazah sarjana dalam bidang kejuruteraan maritim memberi individu peluang untuk mengambil bahagian dalam bidang utama ini.

Kos untuk program kejuruteraan maritim secara meluas berbeza-beza oleh institusi pendidikan. Kos terletak kebanyakannya dalam tuisyen, walaupun beberapa program melibatkan pelajar dalam aktiviti limbungan sebenar. Calon-calon boleh mengharapkan program sarjana untuk beberapa tahun.

Ramai graduan bekerja dalam industri pembinaan kapal. Kejuruteraan maritim adalah gabungan kejuruteraan elektrik dan mekanikal. Beberapa graduan bekerja pada reka bentuk, pembangunan, dan penyelenggaraan air pendorongan dan yang berkaitan sistem on-board. Lain menjadi arkitek angkatan laut, berkenaan dengan reka bentuk sebenar sebuah kapal, terutamanya memberi tumpuan kepada kilang pendorongan, stereng, dan pengagihan tenaga elektrik. Program ini layak graduan untuk mengambil bahagian dalam pelbagai tugas perindustrian penting.

Program untuk Sarjana Kejuruteraan Maritim boleh didapati di pelbagai institusi di seluruh dunia. Sesetengah program membolehkan pelajar untuk menyelesaikan sebahagian besar atau semua kerja kursus mereka dalam talian. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Maritim
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (13)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian