Keystone logo

12 Sarjana Program dalam Kejuruteraan Marin 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Mekanikal
  • Kejuruteraan Marin
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (12)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Kejuruteraan Marin

Selalunya diambil mengikuti pengajian peringkat sarjana muda, banyak program ijazah sarjana menawarkan penjadualan yang fleksibel untuk membolehkan pelajar mengimbangi kehidupan dan kerjaya dengan pelajaran mereka. Pelajar biasanya menerima ijazah mereka dengan satu hingga empat tahun pengajian, walaupun sesetengah program mungkin mempunyai kekangan waktu universiti yang dikenakan pada tempoh.

Apakah Master dalam Kejuruteraan Marin? Sarjana Kejuruteraan Marin direka untuk membolehkan pelajar untuk melanjutkan kerjaya kejuruteraan mereka dengan kajian khusus dan berfokus pada teknologi dan topik yang paling relevan di industri. Pelajar umumnya meninjau konsep prinsip kejuruteraan yang relevan dalam teknologi marin moden sambil belajar tentang politik, sejarah, hukum, dan konvensyen sosial yang terus membentuk bidang hari ini. Selain menerima latar belakang teori yang kukuh, para pelajar dapat memperoleh pengalaman melalui latihan dan kurikulum berasaskan projek yang menggalakkan inovasi sambil meningkatkan kemahiran penyelidikan dan pengkomputeran.

Pelajar yang menamatkan pengajian mereka dalam bidang kejuruteraan ini mendapatkan latar belakang saintifik yang kukuh, belajar bekerja dengan perisian dan perkakasan yang berkaitan dengan industri, dan mengembangkan pemahaman yang baik tentang kebimbangan ekologi yang berkaitan dengan kejuruteraan marin. Kemahiran ini boleh membawa pelajar ke kemajuan kerjaya dan memenuhi jawatan di seluruh dunia.

Mewujudkan rancangan fiskal untuk kolej boleh menjadi menakutkan tanpa maklumat yang betul. Pelajar harus menghubungi program minat mereka untuk menerima maklumat terperinci tentang jadual bayaran, perbelanjaan hidup yang dijangkakan, dan data kewangan lain.

Individu yang memegang ijazah kejuruteraan biasanya dalam permintaan yang tinggi, dan itu dua kali ganda untuk mereka yang mempunyai ijazah khusus seperti kejuruteraan marin. Pelajar boleh meneruskan kerjaya dari mana sahaja di dunia dan mencari pekerjaan dengan agensi kerajaan, syarikat besar, dan firma penyelidikan - hanya untuk menamakan beberapa. Di luar menjadi jurutera marin, pelajar juga boleh memegang gelaran seperti jurutera pelabuhan, jurutera kapal terbang, penyelidik sains angkatan laut, arkitek tentera laut, perunding kejuruteraan, dan jurutera projek pembinaan marin.

Sarjana dalam Kejuruteraan Marin boleh memberikan peluang untuk kapal jika anda menghadiri dari keselesaan rumah anda atau mencari kelas di kampus. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.