Keystone logo

6 Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Maritim Kejuruteraan Samudera 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Maritim
  • Kejuruteraan Samudera
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (6)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Maritim Kejuruteraan Samudera

A induk ijazah 's adalah kursus lanjutan pengajian terbuka kepada pelajar-pelajar yang telah menamatkan ijazah sarjana muda. Kebanyakan program ijazah sarjana 's memerlukan tiga tahun untuk disiapkan, dan biasanya mempunyai kombinasi kuliah dan kerja kursus dengan penyelidikan praktikal. Tesis sarjana 's biasanya diperlukan sebagai komponen pendapatan ijazah.

Sesetengah pelajar bertanya, "Apakah Sarjana Kejuruteraan Lautan? " Darjah, kadang-kadang dipanggil kejuruteraan maritim, memberi tumpuan terutamanya kepada pendidikan dan penyelidikan mengenai reka bentuk, pembinaan, dan pengendalian vesel laut dan struktur. Topik dalam kajian kejuruteraan laut meliputi julat haba, mekanikal, elektrik, dan automasi kejuruteraan yang berkaitan dengan loji tenaga kraf laut dan sistem lain.

Sarjana dalam Kejuruteraan Lautan adalah ijazah yang lagi sesuai untuk peluang-peluang dalam industri maritim, termasuk kemudahan minyak dan penyelidikan yang dibina di atas air dan kapal-kapal di laut.Pakar dalam bidang kejuruteraan laut biasanya menguasai kawasan tertentu tertakluk berkaitan dengan gelombang, arus, dan laut yang tidak teratur, dan juga kajian kursus dalam pengeluaran dan pengagihan kuasa dalam keadaan maritim. Jurutera laut mahir yang diperlukan dalam struktur operasi di laut dan loji janakuasa kapal laut.

Kos Sarjana Kejuruteraan Lautan besar-besaran bergantung kepada banyak faktor, seperti mana program tersebut terletak dan banyak lagi. Terdapat banyak faktor yang perlu dipertimbangkan dalam menjangka kos ijazah sarjana 's, termasuk masa yang perlu untuk melengkapkan kajian yang melibatkan tiga atau empat tahun.

Peluang kerjaya dibuka kepada siap yang berjaya ijazah sarjana 's dalam bidang kejuruteraan laut termasuk banyak jawatan dalam bidang industri maritim dan jabatan-jabatan kerajaan dan agensi-agensi yang menyelia penghantaran dan pertahanan tentera laut.Bukan hanya kapal laut, tetapi juga struktur maritim seperti pelantar minyak dan stesen penyelidikan memerlukan jurutera laut untuk menyenggara dan mengendalikan sistem kompleks komunikasi, penjanaan kuasa elektrik dan pengedaran, dan banyak lagi.

Banyak universiti di seluruh dunia menawarkan Sarjana Ocean Kejuruteraan. Keperluan program berbeza-beza. Cari program anda di bawah, dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.