Keystone logo

54 Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Keselamatan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Keselamatan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (54)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Keselamatan

Pendapatan sarjana (MA) adalah satu pencapaian pendidikan yang boleh mengambil kira-kira dua tahun untuk mendapatkan, selepas memperoleh ijazah sarjana muda. Sementara mendapatkan tuan mengambil banyak masa dan kerja keras, ia boleh membayar dalam bentuk prospek yang lebih baik kerja, pendapatan kerjaya yang lebih tinggi, dan kemahiran yang lebih baik dan pengetahuan yang hanya boleh diperolehi melalui program ijazah lanjutan.

Apakah Sarjana Kejuruteraan Keselamatan? Kelas di topik penutup program ini sarjana seperti sistem dan keselamatan pekerjaan, penilaian risiko alam sekitar, analisis bahaya, statistik, dan kebersihan industri. Kelas-kelas ini membantu pelajar belajar bagaimana untuk membangunkan protokol keselamatan yang sesuai, bagaimana untuk mereka bentuk produk yang selamat, dan bagaimana untuk melaksanakan langkah-langkah pencegahan untuk mengelakkan bahaya. program Sesetengah sarjana membolehkan kursus elektif yang pelajar boleh mengambil untuk mengasah lagi pengetahuan khusus dan kemahiran mereka dalam bidang kejuruteraan keselamatan.

Graduan yang mempunyai ijazah sarjana dalam bidang kejuruteraan keselamatan cenderung untuk menjadi individu yang sangat bermotivasi yang juga pemikir kritikal sangat baik dan sangat berorientasikan detail, dengan kemahiran menyelesaikan masalah yang luar biasa. Kemahiran dan kebolehan membantu graduan untuk menjadi pekerja yang amat diperlukan di tempat kerja.

Kos untuk mendapatkan tuan boleh berbeza untuk setiap individu dan bergantung kepada pelbagai faktor, seperti panjang masa yang diperlukan untuk mendapatkan ijazah serta lokasi sekolah. Untuk ini dan sebab-sebab lain, para pelajar digalakkan untuk menyelidik bakal sekolah supaya mereka dimaklumkan sepenuhnya mengenai kos potensi ijazah.

Individu yang mendapat MA mereka Kejuruteraan Keselamatan boleh memilih untuk bekerja sebagai pakar pekerjaan kesihatan dan keselamatan atau juruteknik, pengurus kejuruteraan, dan jurutera kesihatan dan keselamatan, sama ada firma kejuruteraan awam atau swasta.individu lain juga boleh memilih untuk bekerja dengan kerajaan, memantau dan menguruskan keselamatan dan kebolehpercayaan projek kejuruteraan, atau mereka boleh memilih untuk membuka firma kejuruteraan keselamatan mereka sendiri.

Dengan memperoleh ijazah sarjana boleh mengambil tahun untuk disiapkan, tidak ada masa yang lebih baik untuk memulakan daripada sekarang. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.