Keystone logo

1 Sarjana Program dalam Pengajian Teknologi Automasi Kejuruteraan Automasi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Teknologi
  • Automasi
  • Kejuruteraan Automasi
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular locations

Sarjana Program dalam Pengajian Teknologi Automasi Kejuruteraan Automasi

Adakah anda tertarik dengan idea mencipta mesin dan sistem yang boleh berfungsi secara bebas dengan campur tangan manusia yang minimum? Kejuruteraan automasi menghimpunkan prinsip daripada kejuruteraan, sains komputer dan teknologi maklumat untuk membangunkan sistem pintar yang boleh melaksanakan tugasan sendiri.

Setiap program mungkin mempunyai kurikulum yang sedikit berbeza, tetapi terdapat beberapa subjek teras yang boleh anda jangkakan untuk diterokai semasa ijazah Kejuruteraan Automasi anda. Anda mungkin akan menyelami asas kejuruteraan mekanikal, elektrikal dan elektronik. Selain itu, anda akan mendapat peluang untuk mempelajari topik menarik seperti sistem kawalan, robotik dan juga kecerdasan buatan.

Sebagai graduan kejuruteraan automasi, anda boleh mengusahakan reka bentuk dan pelaksanaan sistem automatik. Jika anda lebih berminat dalam robotik, anda mungkin meneruskan kerjaya sebagai jurutera robotik. Bagi mereka yang gemar pengaturcaraan, peranan sebagai pengaturcara PLC atau penyepadu sistem mungkin sesuai.

Terokai program kejuruteraan automasi hari ini, dan mulakan kerjaya yang bermanfaat dalam bidang yang berkembang pesat ini.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.