Keystone logo

10 Sarjana Program dalam Kemajuan Diri Kejurulatihan Kerjaya 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Kemajuan Diri
 • Kejurulatihan Kerjaya
Bidang pengajian
 • Kemajuan Diri (10)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Kemajuan Diri Kejurulatihan Kerjaya

  Ijazah sarjana adalah tahap pengajian siswazah yang mengiktiraf pelajar untuk kemajuan khusus dalam bidang mereka. Pelajar dapat mengembangkan pengetahuan dan kemahiran mereka untuk menjadi lebih baik untuk mencari dan mengetengahkan dalam memberi ganjaran kepada kerjaya. Mencapai ijazah secara umumnya boleh dicapai dalam tempoh dua tahun.

  Apakah Master in Coaching Career? Program-program ini direka bentuk untuk membina pemahaman teoretis mengenai khidmat nasihat dan kaunseling kerjaya, dan memupuk cara-cara yang berkesan untuk menggunakan sumber-sumber untuk digunakan dalam tetapan tempat kerja profesional. Topik kursus mungkin termasuk komunikasi yang sihat di kalangan rakan sebaya, komunikasi dalam format bertulis, kaedah penyelidikan, psikologi, penyelidikan dan pembangunan organisasi, teori pembelajaran, etika profesional dan bimbingan dalam pengaturan perniagaan. Sesetengah program mungkin mempunyai prasyarat sebelum kemasukan.

  Mendapatkan ijazah kejurulatihan kerjaya boleh memberikan pelajar banyak faedah. Keupayaan untuk memecahkan konsep akademik untuk kegunaan praktikal, mengetahui bagaimana dan bila menggunakan sumber-sumber yang ada dan menunjukkan komunikasi yang jelas dan berkesan adalah kemahiran berharga yang dapat dimanfaatkan oleh pelajar dalam mendapatkan dan memajukan kerjaya yang berjaya.

  Kos program mungkin berbeza mengikut setiap institusi dan tempoh kursus. Pelajar prospektif dijemput untuk mendekati sekolah yang menawarkan program pilihan mereka untuk maklumat lebih terperinci tentang kos dan keperluan.

  Graduan program tuan boleh menjangkakan untuk mencari peluang kerjaya yang luas. Beberapa tajuk pekerjaan yang mungkin termasuk jurulatih kerjaya, kaunselor, perekrut, pengurus projek, penyelaras khidmat kerjaya, jurulatih peralihan, penasihat sekolah, pemaju kerjaya, guru dan ahli terapi. Banyak jurulatih kerjaya mencari jawatan dalam bidang berkaitan seperti sekolah dan universiti, organisasi veteran, firma bantuan kerjaya, agensi penempatan pekerjaan, organisasi belia dan pelbagai jenis perniagaan.

  Pilihan kursus dalam talian, separuh masa dan antarabangsa boleh didapati untuk pelajar dari semua jenis latar belakang. Untuk mulai mengejar ijazah, cari program anda di bawah dan hubungi langsung pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.