Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 10 Sarjana dalam Kaunseling Sekolah 2023

10 Sarjana Program dalam Kaunseling Sekolah 2023

Gambaran keseluruhan

Ijazah sarjana adalah kelayakan pascasiswazah yang boleh mengambil masa antara satu hingga empat tahun untuk diselesaikan. Sesetengah program memerlukan pelajar untuk menulis tesis atau mengambil peperiksaan kelayakan di samping melengkapkan beberapa jam kredit. Program boleh menjadi profesional atau berasaskan penyelidikan.

Apakah Master dalam Kaunseling Sekolah? Pelajar biasanya diarahkan dalam strategi untuk menasihati pelajar K-12, sekolah, keluarga dan masyarakat. Pelajar mungkin mengambil kelas seperti prinsip kaunseling sekolah, kemahiran kaunseling dan teknik, konsep sistem keluarga, kaunseling pelbagai budaya, pertumbuhan dan perkembangan manusia dan psikopati dan diagnosis. Individu dalam program sarjana cenderung untuk belajar untuk membantu pelajar semua peringkat umur untuk memberi tumpuan kepada pembangunan akademik, kerjaya, sosial dan emosi, yang membolehkan mereka mencapai kejayaan di sekolah dan bersedia untuk memimpin memenuhi kehidupan sebagai orang dewasa.

Terdapat banyak faedah untuk mendapatkan ijazah sarjana dalam kaunseling sekolah. Graduan biasanya membangun kemahiran mendengarkan yang hebat. Melalui mengajar orang lain bagaimana untuk memberi tumpuan kepada matlamat, mereka biasanya mengambil kemahiran ini juga. Pelajar juga boleh mendapatkan pengalaman bekerja dengan individu dari pelbagai latar belakang. Ini membolehkan mereka menjadi individu yang mengasihi yang memahami cara kerja masyarakat yang pelbagai.

Universiti di seluruh dunia menawarkan program tuan yang berbeza, dan kos boleh berbeza-beza mengikut masa dan kerja kursus. Hubungi sekolah khusus yang menarik untuk bertanya tentang jangkaan kuliah.

Tuan dalam kaunseling sekolah boleh menyediakan pelajar untuk pekerjaan sebagai kaunselor sekolah, pembantu pentadbiran dan jawatan akademik yang lain. Sesetengah graduan mengejar kerjaya dengan organisasi bukan keuntungan di mana mereka dapat membantu kanak-kanak yang kurang bernasib baik dan didera. Graduan juga boleh memenuhi syarat untuk kerjaya sebagai pengurus kes klinikal, pekerja sosial, mentor atau guru pendidikan khas. Dengan sedikit kursus dan pelesenan tambahan, graduan mungkin dapat mencari pekerjaan sebagai pakar kesihatan jiwa dan ahli terapi kesihatan mental.

Ijazah sarjana dalam kaunseling sekolah dengan mudah boleh dikerjakan dalam suasana kampus tradisional atau melalui program ijazah dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • Sarjana
 • Pendidikan
 • Kaunseling Sekolah
Bidang pengajian
 • Pendidikan (10)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan