Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 47 Sarjana dalam Kaunseling 2023

47 Sarjana Program dalam Kaunseling 2023

Gambaran keseluruhan

A Sarjana Kaunseling adalah program ijazah yang akan merayu kepada ramai orang yang mencari peningkatan kemahiran komunikasi dan bakat untuk mendengar dan berkongsi pandangan mereka tentang perkara-perkara tertentu, sekali gus membantu orang lain. Kelebihan apa-apa program Sarjana Kaunseling adalah bahawa selain dari memperkenalkan pelajar kepada topik yang baru dan menguasai kemahiran baru, program dalam Kaunseling membantu pelajar dalam mengubah kebolehan semula jadi mereka ke dalam latihan profesional dan kerjaya.

Pada asasnya, Sarjana Kaunseling disambungkan ke Psikologi dan Sosiologi, bercabang ke dalam pengkhususan sempit; misalnya Kaunseling Kerjaya, Kaunseling Hubungan, Kesihatan Mental Kaunseling, Kaunseling ekologi dan Kerja Sosial. Kerjaya ganjaran dan hasil kerjaya yang menjanjikan boleh disebut sebagai bonus khas latihan ini.Graduan Sarjana Kaunseling adalah dialu-alukan untuk pelbagai tetapan, seperti organisasi kaunseling hubungan, pendidikan, pusat kebajikan masyarakat dan juga amalan swasta.

Ambillah langkah ke arah kerjaya masa depan anda dan membaca lebih lanjut mengenai program Sarjana Kaunseling dengan mengikuti pautan di bawah!

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Kerja Sosial
  • Kaunseling
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (47)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian