Keystone logo

1 Sarjana Program dalam Pengajian Makanan dan Minuman Perniagaan Makanan dan Minuman Katering 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Makanan dan Minuman
  • Perniagaan Makanan dan Minuman
  • Katering
Bidang pengajian
  • Pengajian Makanan dan Minuman (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular locations

Sarjana Program dalam Pengajian Makanan dan Minuman Perniagaan Makanan dan Minuman Katering

Memperoleh ijazah sarjana adalah cara terbaik untuk melonjakkan kerjaya anda dan masukkan kedudukan yang lebih berjaya dan maju. Untuk mendaftar dalam program sarjana, anda mesti terlebih dahulu mendapat ijazah sarjana muda. Pelajar yang memilih untuk meneruskan pendidikan mereka sering mempunyai kelebihan yang ketara.

Apakah Sarjana Catering? Pada asasnya, memperoleh ijazah dalam katering menyediakan pelajar untuk mengendalikan perniagaan katering atau lain-lain syarikat perhotelan makanan. Kursus biasanya memberi tumpuan kepada masa dan sumber pengurusan, belanjawan, pemasaran, perakaunan, pengurusan inventori, dan amalan pengambilan. Ia adalah penting bahawa pelajar memahami bahawa program ijazah dalam katering adalah lebih serupa dengan program perniagaan daripada satu masakan. Ia sesuatu yang luar biasa bagi kursus-kursus untuk memberi tumpuan kepada kemahiran memasak.

Belajar katering memberikan pelajar kemahiran pengurusan masa yang sangat baik dan menyediakan mereka untuk berkembang maju dalam kerjaya perniagaan.Ulama yang berminat dalam bidang keusahawanan juga mendapat manfaat daripada mendapat kepimpinan dan kemahiran pengurusan mereka perlukan untuk memulakan perniagaan mereka sendiri atau mengendalikan syarikat yang sedia ada.

Perbelanjaan yang berkaitan dengan memperoleh ijazah sarjana dalam katering berbeza-beza agak sedikit. Banyak faktor, seperti sekolah dan program pilihan, serta negara pengajian, mempengaruhi tuisyen dan yuran lain. Adakah penyelidikan anda untuk mengetahui apa yang kos akan menjadi mendaftar.

Ia mungkin kelihatan seperti katering adalah kawasan khusus tumpuan yang hanya akan membenarkan satu pilihan kerjaya beberapa, tetapi sebenarnya ada banyak bidang yang graduan ijazah katering boleh mengejar, termasuk perkhidmatan makanan, pemasaran masakan, pengurusan restoran dan pengurusan katering. jawatan khusus termasuk pengurus hospitaliti, penyelaras pengambilan, operator, pemasar, penolong pengurus dan pengurus katering. Catering adalah satu bidang yang unik yang menawarkan graduan banyak peluang.

Jika anda berminat dalam pendidikan dalam katering, bermula hari ini. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.