Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 12 Sarjana dalam Pengajian Televisyen 2023

12 Sarjana Program dalam Pengajian Televisyen 2023

Gambaran keseluruhan

Mendapatkan Sarjana dalam Pengajian televisyen memerlukan kajian yang menyeluruh melalui program universiti yang diiktiraf. Pelajar yang ingin meningkatkan peluang kerjaya mereka selepas tamat pengajian harus mempertimbangkan pilihan yang tersedia untuk mereka dari satu institusi ke yang berikutnya.

&nbsp

Apakah Sarjana dalam Pengajian televisyen? Pelajar dengan minda yang kreatif dan keghairahan untuk filem sering mendapati bahawa mereka telah disediakan ke arah industri TV dan filem. Meneruskan pendidikan lepasan ijazah di televisyen sering termasuk kajian filem digital, sejarah televisyen dan pembikinan filem, serta aspek-aspek sosial dan politik filem dan bagaimana ia memberi kesan kepada penonton. Dalam kajian televisyen, pelajar boleh memilih bidang yang lebih khusus pengajian yang merayu kepada bakat individu dan kepentingan mereka.

&nbsp

Dengan mendapatkan pendidikan peringkat sarjana dalam pengajian televisyen, pelajar boleh mendapat pengalaman hands-on yang diperlukan untuk membuat kesan di TV dan filem industri hari ini.Kajian pendidikan pos-grad boleh membuka pintu baru untuk rangkaian dan bangunan kerjaya.

&nbsp

Apabila cuba untuk merancang lebih awal untuk kos Sarjana dalam program Pengajian televisyen, ia adalah penting bahawa pelajar memahami yuran pengajiannya yang berbeza-beza yang ada di tempat dari satu institusi ke yang berikutnya. Harga tuisyen boleh berbeza-beza secara meluas di kawasan-kawasan yang berlainan di dunia, dan ini mungkin disebabkan oleh faktor-faktor seperti populariti program, saiz institusi, atau arahan yang terhormat. Pelajar boleh bekerja dengan penasihat kewangan di sekolah yang mereka minat untuk menentukan kos melengkapkan program yang mereka pilih.

&nbsp

Selepas tamat pengajian, pelajar boleh mencari pekerjaan dalam bidang seperti screenwriting, reka bentuk set untuk televisyen atau teater, dan pengeluaran filem. Peluang-peluang dalam industri televisyen yang tidak berkesudahan, dengan berpuluh-puluh individu yang diperlukan pada satu set untuk menghasilkan rancangan televisyen atau filem.Bagi pelajar yang mempunyai kepentingan dalam meningkatkan pengetahuan mereka mengenai televisyen dan teknologi berkaitan, belajar lebih lanjut mengenai Sarjana dalam program Pengajian televisyen boleh membantu mereka untuk memilih utama yang tepat dalam bidang ini.

&nbsp

Untuk memohon secara dalam talian untuk persekolahan, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
  • Pengajian Televisyen
Bidang pengajian
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (12)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian