Keystone logo

0 Sarjana Program dalam Pengajian Alam Sekitar Kajian Marin 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Alam Sekitar
Bidang pengajian
  • Pengajian Alam Sekitar (0)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Tiada program memenuhi kriteria carian anda. Sila perhalusi penapis anda.

Clear filters

Popular degree type

Sarjana Program dalam Pengajian Alam Sekitar Kajian Marin

Kajian Marin menyelidiki lautan dunia, ekosistemnya, dan pelbagai bentuk kehidupan yang mendiaminya. Dengan ijazah dalam bidang ini, anda akan memainkan peranan penting dalam memahami kesan persekitaran marin terhadap sistem iklim Bumi, mengurus sumber marin secara mampan dan melindungi lautan planet kita.

Program ijazah Pengajian Marin menawarkan pelbagai topik yang berkaitan dengan persekitaran marin. Mata pelajaran teras dalam kurikulum biasanya termasuk Biologi Marin, Oseanografi, Ekologi Marin dan Pemuliharaan. Pelajar juga berpeluang untuk mendalami topik khusus seperti geologi marin, akuakultur, bioteknologi marin dan dasar marin.

Graduan dari program Pengajian Marie boleh meneroka beberapa kerjaya yang berbeza. Suka diri anda sebagai ahli biologi marin? Anda boleh menjalankan penyelidikan tentang organisma marin, habitatnya, dan peranannya dalam ekosistem. Atau mungkin anda lebih suka menjadi ahli oseanografi, menyiasat aspek fizikal, kimia dan geologi lautan. Peluang menarik lain termasuk peranan seperti pemuliharaan marin, pengurus zon pantai dan perunding alam sekitar. Di samping itu, ijazah Pengajian Marin boleh berfungsi sebagai batu loncatan untuk kajian lanjut dalam bidang berkaitan seperti sains alam sekitar, dasar marin, atau teknologi marin.

Adakah anda bersedia untuk mula melindungi dan memelihara persekitaran marin kita? Sekarang adalah masa untuk mengambil peluang dan meneroka program ijazah Pengajian Marin.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.