Keystone logo

0 Sarjana Program dalam Pendidikan Kajian Literal 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pendidikan
Bidang pengajian
  • Pendidikan (0)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Tiada program memenuhi kriteria carian anda. Sila perhalusi penapis anda.

Clear filters

Popular degree type

Popular education type

Sarjana Program dalam Pendidikan Kajian Literal

Kajian Literasi meneroka aspek sosial, budaya dan sejarah membaca dan menulis. Ia mengkaji hubungan antara amalan literasi dan kesannya terhadap individu, komuniti dan institusi.

Ijazah dalam Pengajian Literasi menawarkan banyak topik untuk diterokai, seperti pembangunan bahasa, literasi kritikal dan literasi media, literasi digital dan multimodal, serta dasar dan perancangan bahasa. Gabungan unik disiplin seperti linguistik dan psikologi membolehkan pelajar mengkaji literasi dari pelbagai sudut.

Menamatkan pengajian dengan ijazah Pengajian Literasi membuka banyak peluang kerjaya, termasuk peranan seperti pakar literasi, pembangun kurikulum, perunding pendidikan, penasihat dasar dan penyelaras jangkauan komuniti.

Dengan ijazah ini, anda akan bersedia untuk memberi kesan yang bermakna kepada kehidupan masyarakat melalui pendidikan, penyelidikan dan advokasi.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.