Keystone logo

0 Sarjana Program dalam Sains Sosial Pengajian Kebudayaan Kajian Imigrasi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Pengajian Kebudayaan
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (0)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Tiada program memenuhi kriteria carian anda. Sila perhalusi penapis anda.

Clear filters

Popular degree type

Popular education type

Sarjana Program dalam Sains Sosial Pengajian Kebudayaan Kajian Imigrasi

Kajian Imigresen ialah bidang pelbagai disiplin yang mendalami dimensi sosial, ekonomi, politik dan budaya penghijrahan manusia. Bidang kajian ini menyiasat kuasa penggerak di sebalik pergerakan orang dari satu negara ke negara lain, halangan yang mereka hadapi semasa proses itu, dan akibat imigresen terhadap kedua-dua negara pengirim dan penerima.

Sepanjang pengajian anda, anda akan mendapat gambaran tentang corak sejarah migrasi manusia, motivasi di sebalik pergerakan ini, dan cara mereka membentuk masyarakat dan budaya dari semasa ke semasa. Selain itu, anda akan meneroka pelbagai teori yang menerangkan penghijrahan, seperti faktor tolak-tarik, rangkaian sosial dan dinamik pasaran buruh. Mata pelajaran lain yang berkaitan dengan imigresen yang mungkin anda pelajari termasuk integrasi, politik dan dasar, kesan ekonomi dan kesan sosial.

Mengikuti ijazah dalam Pengajian Imigresen boleh membuka jalan kepada pelbagai peluang kerjaya merentasi pelbagai sektor. Ini termasuk kerajaan, pertubuhan bukan kerajaan (NGO), penyelidikan dan akademik, pembangunan dasar dan perundingan.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.