Keystone logo

9 Sarjana Program dalam Pengajian Am Kajian Global 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Am
 • Kajian Global
Bidang pengajian
 • Pengajian Am (9)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengajian Am Kajian Global

  Kajian Global mengambil pendekatan holistik untuk memahami dunia kita. Ia menyelidiki aspek sosial, politik, ekonomi dan budaya isu global, mengkaji bagaimana ia mempengaruhi masyarakat dan negara. Dengan melibatkan diri dalam Kajian Global, anda akan mendapat pemahaman yang mendalam tentang pelbagai kuasa yang membentuk dunia kita hari ini – daripada globalisasi dan perubahan iklim kepada migrasi dan konflik antarabangsa.

  Beberapa subjek biasa yang mungkin anda hadapi termasuk: hubungan antarabangsa dan diplomasi, ekonomi dan perdagangan global, hak asasi manusia dan sains politik. Anda juga mungkin akan digalakkan - jika tidak diperlukan - untuk mempelajari bahasa asing dan mengambil bahagian dalam program belajar di luar negara, menawarkan anda pengalaman langsung dalam budaya yang berbeza.

  Ijazah dalam Pengajian Global membuka jalan kepada pelbagai peluang kerjaya merentas pelbagai sektor, membolehkan anda membayangkan diri anda dalam peranan yang menarik seperti pakar pembangunan antarabangsa, diplomat, penganalisis dasar atau pekerja bantuan kemanusiaan. Tambahan pula, ramai graduan memilih untuk meningkatkan pengetahuan dan kemahiran mereka dengan mengikuti ijazah lanjutan dalam bidang seperti perhubungan antarabangsa, dasar awam, atau hal ehwal global

  Jika anda berminat untuk memahami dan menangani cabaran global, bidang pengajian ini boleh menjadi padanan anda.

  Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.