Keystone logo

3 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sejarah Kaedah Penyelidikan Sejarah 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sejarah
  • Kaedah Penyelidikan Sejarah
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Sejarah Kaedah Penyelidikan Sejarah

Pelajar biasanya dianugerahkan ijazah sarjana selepas menyelesaikan satu siri khusus kursus. Ijazah Sarjana adalah ijazah pascasiswazah dan sering menjadi prasyarat untuk program doktor.

Apakah Master dalam Metodologi Penyelidikan Sejarah? Program sarjana jenis ini bertujuan untuk membangunkan kemahiran penyelidikan dan pemahaman pelajar terhadap reka bentuk penyelidikan. Program biasanya merangkumi pelbagai subjek sejarah yang diteliti oleh pelajar melalui penyelidikan, seperti penaklukan penjajah dan perubahan sosial, kerajaan dan politik, perhambaan, budaya dan masyarakat, dan perspektif sejarah mengenai jantina. Program sering berstruktur untuk membolehkan pelajar untuk mengkhususkan diri dalam bidang penyelidikan tertentu, seperti Afrika, Asia, Timur Tengah, dan lain-lain. Mereka sering berpunca dengan tesis. Banyak program boleh disiapkan dalam masa dua tahun.

Graduan yang mendapat Master dalam Metodologi Penyelidikan Sejarah boleh mengembangkan keingintahuan intelektual yang mendalam yang dapat digunakan dalam setiap karier masa depan atau usaha akademik. Pelajar juga boleh membangunkan kemahiran berfikir kritis dan kemahiran organisasi yang dapat meningkatkan daya maju projek penyelidikan.

Beberapa faktor boleh menyumbang kepada kos mendaftar dalam program ijazah sarjana, seperti tempoh program dan yuran institusi. Dengan menghubungi setiap sekolah secara langsung adalah cara terbaik untuk mengetahui maklumat kos yang jelas.

Memperolehi Master dalam Metodologi Penyelidikan Sejarah boleh mewujudkan peluang kerjaya dalam dan di luar tetapan akademik tradisional. Graduan mungkin mendapati kerja dalam bidang akademik sebagai guru, profesor dan pengarah jabatan. Pelajar juga layak untuk mengisi jawatan sebagai penerbit, arkivis, pakar media, pengarah pemasaran, pengurus tapak muzium dan penjejak taman. Pada dasarnya, profesion mana saja yang menghargai kemahiran penyelidikan dan komunikasi yang berkesan boleh menjadi sesuai bagi mereka yang telah memperoleh ijazah sarjana ini.

Program Sarjana Penyelidikan Bersejarah boleh didapati di seluruh dunia di universiti dan kolej. Sesetengah institusi juga mempunyai pilihan darjah dalam talian. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.