We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

11 Sarjana Program dalam Pendidikan Penyelidikan Pendidikan Kaedah Penyelidikan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pendidikan
  • Penyelidikan Pendidikan
  • Kaedah Penyelidikan
Bidang pengajian
  • Pendidikan (11)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pendidikan Penyelidikan Pendidikan Kaedah Penyelidikan

Ijazah sarjana boleh didapati dalam kebanyakan bidang. Kemasukan ke program biasanya bergantung kepada memegang ijazah sarjana muda. Pelajar biasanya perlu menyelesaikan antara 32 dan 60 jam pengajian kredit.

Apakah Master dalam Kaedah Penyelidikan? Program-program ini biasanya menekankan pelbagai kaedah penyelidikan, baik kuantitatif dan kualitatif. Pelajar yang berminat untuk mendaftarkan diri dalam program tatabahasa metodologi penyelidikan biasanya mempunyai latar belakang penyelidikan yang kuat. Banyak pelajar mendapati ia adalah batu loncatan yang hebat untuk kajian doktoral yang lebih lanjut. Individu mungkin mendapati diri mereka mengambil kursus seperti kaedah penyelidikan dalam sains sosial, pengenalan statistik pendidikan dan pengenalan kepada model linier. Pelajar sering dilatih dalam pengukuran, kaedah statistik dan reka bentuk penyelidikan.

Graduan biasanya memperoleh banyak kemahiran yang boleh dipindahmilik. Mereka boleh belajar untuk menguruskan projek dari awal hingga akhir dan memenuhi tarikh akhir dalaman dan luaran. Untuk berjaya, pelajar biasanya belajar untuk bermotivasi diri. Kemahiran ini dapat membantu pelajar mencapai matlamat dalam kehidupan profesional dan peribadi mereka.

Kos yang dikaitkan dengan memperoleh ijazah sarjana bergantung pada banyak faktor. Lokasi, panjang program dan kerja kursus yang diperlukan hanya beberapa faktor. Cara tindakan terbaik adalah untuk calon pelajar untuk menghubungi sekolahnya pilihan untuk maklumat khusus mengenai tuisyen dan yuran.

Graduan biasanya boleh mengambil bahagian dalam projek penyelidikan terpakai, merekabentuk dan membina instrumen penilaian, menganalisis dan mentafsir data dan menterjemahkan hasil penyelidikan untuk aplikasi kepada tetapan pendidikan. Mana-mana pekerjaan dengan penekanan terhadap penyelidikan dan analisis biasanya sesuai. Pelajar mungkin mendapati diri mereka bekerja sebagai penganalisis penyelidikan pasaran, profesor atau penganalisis industri.

Pelajar mungkin mencari peluang pembelajaran jarak jauh atau program yang ditawarkan secara dalam talian. Banyak pilihan yang tersedia hari ini membuat pendaftaran lebih mudah dan lebih mudah disesuaikan dengan keperluan pelajar individu. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.