Keystone logo

2 Sarjana Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Pengajian Radio 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
  • Pengajian Radio
Bidang pengajian
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Sarjana Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Pengajian Radio

Ijazah sarjana ialah gelaran akademik diiktiraf di peringkat global yang melanjutkan lagi kemahiran yang dibangunkan dalam program sarjana muda yang berkaitan ini. Pelajar dimasukkan ke program ijazah sarjana telah biasanya sudah siap kerja kursus pendidikan tinggi yang komprehensif merentasi pelbagai disiplin, termasuk, tetapi tidak terhad kepada, Bahasa Inggeris, Sejarah, matematik asas, kemanusiaan, falsafah, seni halus dan sains sosial.

Hanya apa yang adalah Sarjana dalam Pengajian Radio? Kursus yang ketat pengajian biasanya selesai pada kira-kira dua tahun, dan melibatkan kajian menyeluruh dan pendidikan dalam semua aspek pengeluaran radio kontemporari dalam kedua-dua persekitaran korporat dan bebas. Pelajar boleh mengharapkan untuk mengkaji radio dan bunyi pengeluaran dan editing, teknik mikrofon, rakaman dan web kemahiran, program pembinaan dan perancangan, bakat-pemutus, pasukan-kerja dan pengurusan projek, antara bidang lain yang berkaitan.Perhatian yang lebih akan diberikan kepada pertimbangan moral dan etika yang berkaitan dengan media massa.

Pelajar yang berjaya mendapat ijazah sarjana dalam pengajian radio dilengkapi dengan kemahiran yang diperlukan untuk bekerja di pelbagai syarikat-syarikat global yang kompetitif, dan sering diupah dan sebelum dapat menuntut gaji yang lebih tinggi daripada rakan-rakan mereka yang kurang berpendidikan.

Kos memperolehi Ijazah Sarjana dalam Pengajian Radio berbeza dengan ketara oleh kedua-dua sekolah dan kawasan geografi, jadi pelajar yang berminat digalakkan untuk menghubungi setiap sekolah kepentingan secara langsung untuk maklumat tuisyen tertentu dan yang berkaitan.

Kajian Radio ijazah-pemegang disediakan untuk kerja-kerja dalam pelbagai luas kapasiti multimedia. Banyak segera mencari kerja dalam pengeluaran radio, pengaturcaraan, berita, mengumumkan dan jualan pengiklanan, antara kawasan-kawasan lain.Walaupun ramai pelajar segera mendapatkan kerja dalam industri hiburan atau dalam pendidikan tinggi selepas tamat pengajian, orang lain lagi menggunakan ijazah pengajian radio sebagai steppingstone ke arah mendapatkan ijazah yang lebih tinggi yang maju.

Jika Sarjana dalam Pengajian Radio bunyi seperti kursus yang tepat pengajian bagi anda, meneroka pelbagai peluang yang tersedia di seluruh dunia menggunakan pangkalan data yang luas kami. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.