Keystone logo

45 Sarjana Program dalam Pengajian Teknologi Inovasi Teknologi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Teknologi
  • Inovasi Teknologi
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (45)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Teknologi Inovasi Teknologi

Pelajar yang mengikuti pengajian ijazah sarjana sering berharap dapat mengembangkan ilmu mereka di dalam bidang akademik. Ramai pelajar menggunakan program ini untuk membantu mereka mempersiapkan peranan yang lebih maju dalam industri pilihan mereka.

Apakah Master dalam Inovasi Teknologi? Tumpuan dalam inovasi teknologi memberikan pelajar ruang untuk meneroka persilangan yang unik antara reka bentuk teknologi dan pembangunan produk. Selalunya program ini boleh disertai dengan fokus pada pendekatan kejuruteraan dan membantu pelajar memperoleh kemahiran keusahawanan dan pengurusan bersama-sama dengan celik teknikal. Program sering memberi tumpuan kepada pembangunan perniagaan yang menguntungkan dan produk komersial. Kursus biasanya meliputi topik seperti strategi perniagaan, reka bentuk diagnostik, dasar, ciptaan, pembangunan produk, pengurusan, kemapanan dan harta intelektual.

Program ini dapat membantu pelajar memperoleh kemahiran industri yang penting. Kemahiran pengurusan yang diperoleh semasa program ini dapat membantu melancarkan peluang kerjaya yang lebih baik. Di samping itu, perkembangan produk dan kemahiran teknologi yang lebih baik dapat membantu pelajar meluaskan fokus kerjaya dan meningkatkan gaji masa depan.

Apabila menimbangkan kos, pelajar perlu melihat institusi individu yang menetapkan yuran mereka sendiri. Durasi sebahagian besarnya boleh menjejaskan kos keseluruhan pengajian, dan pelajar mungkin perlu berbelanja dengan sewajarnya.

Melengkapkan Master dalam Inovasi Teknologi boleh membuka pilihan kerjaya yang menarik kepada graduan baru. Ramai pelajar boleh memilih kedudukan sebagai pengurus inovasi di syarikat teknologi. Dalam kapasiti ini, individu mungkin memberi tumpuan khusus kepada pengurusan inovasi dalam rantaian bekalan dan operasi. Di samping itu, sesetengah pelajar mungkin mendapati kedudukan sebagai pengurus reka bentuk projek di syarikat kejuruteraan, komunikasi dan teknologi. Di luar kapasiti ini, pelajar boleh memilih untuk bekerja dalam permintaan pengguna dan hubungan media sebagai pengurus pemasaran. Program-program ini juga menawarkan peluang yang sangat baik untuk pelajar memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk memulakan perniagaan reka bentuk teknologi yang menguntungkan mereka sendiri.

Program yang terletak di pelbagai negara menawarkan Master in Inovasi Teknologi. Program dalam talian boleh menjadi pilihan alternatif kepada platform tradisional. Untuk memulakan, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.