Keystone logo

4 Sarjana Program dalam Pengajian Perniagaan Industri Kreatif 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Perniagaan
 • Industri Kreatif
Bidang pengajian
 • Pengajian Perniagaan (4)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Popular degree type

  Popular study format

  Sarjana Program dalam Pengajian Perniagaan Industri Kreatif

  Ijazah industri kreatif ialah program antara disiplin yang memberi tumpuan kepada bidang kreatif dan persimpangannya dengan perniagaan, teknologi dan budaya. Ijazah ini bertujuan untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk cemerlang dalam kerjaya dalam ekonomi kreatif. Program sering menggabungkan unsur seni, reka bentuk, media, hiburan dan keusahawanan.

  Ijazah industri kreatif boleh didapati di peringkat yang berbeza, termasuk program bersekutu, sarjana muda, sarjana dan kedoktoran.

  Di peringkat sarjana muda, pelajar biasanya mendapat pemahaman yang luas tentang pelbagai disiplin kreatif. Mereka juga boleh belajar tentang pemasaran, pengurusan dan prinsip keusahawanan untuk membantu mereka berjaya dalam ekonomi kreatif.

  Program peringkat siswazah biasanya menawarkan kursus dan peluang penyelidikan yang lebih khusus. Pelajar boleh memilih untuk menumpukan perhatian pada bidang tertentu dalam industri kreatif, seperti pengurusan seni, dasar kebudayaan atau teknologi kreatif.

  Graduan dengan ijazah industri kreatif boleh mendapatkan pekerjaan dalam pelbagai sektor, seperti pengiklanan, filem dan televisyen, muzik, seni visual, permainan, fesyen dan banyak lagi. Selain itu, mereka boleh memilih untuk meneruskan kerjaya dalam pengurusan seni, pemasaran, perhubungan awam atau keusahawanan, sama ada dalam organisasi kreatif atau dengan memulakan usaha mereka sendiri.

  Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.