Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai Sarjana dalam Industri Kecantikan 2023

1 Sarjana Program dalam Industri Kecantikan 2023

Gambaran keseluruhan

Ijazah sarjana adalah didikan yang maju dalam bidang pengajian yang merangkumi teknik-teknik pengetahuan yang lebih khusus, penyelidikan dan analisis, dan kemahiran perniagaan. Ijazah sarjana biasanya memberi tumpuan kepada satu aspek bidang umum kajian, menjadikan graduan pakar yang berkelayakan memegang jawatan kuasa yang lebih tinggi.

Apakah Sarjana Beauty Industri? ijazah ini memberi tumpuan kepada kepakaran rambut, kuku dan penjagaan kulit. Pelajar sering belajar mengenai instrumen dan teknik untuk penjagaan badan, serta kimia yang terlibat dalam menggunakan produk untuk kulit dan rambut. Bakteriologi diajar dalam program ini supaya pelajar memahami kepentingan kebersihan untuk mencegah jangkitan di tempat kerja. Kerana ini adalah ijazah lanjutan, pelajar juga belajar tentang teknik pengurusan, rancangan perniagaan dan belanjawan, perkhidmatan pelanggan dan peraturan kerajaan.

Dengan ijazah sarjana dalam industri kecantikan, pelajar bukan sahaja menikmati gaji yang lebih tinggi dan kedudukan yang berkuasa tinggi, tetapi mereka sering juga pergi ke dalam perniagaan untuk diri mereka sendiri. Industri ini semakin berkembang dan pengurus yang baik sentiasa dalam permintaan.

kerja kursus ini mengambil masa kira-kira setahun untuk disiapkan, walaupun pelajar juga mungkin perlu mempunyai pengalaman bekerja sebagai keperluan untuk ijazah. Pelajar perlu menyelidik beberapa sekolah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bayaran dan jadual kursus supaya anda boleh mencari patut terbaik untuk anda.

Dengan ijazah sarjana dalam industri kecantikan, graduan sering menguruskan salun kecantikan, bertanggungjawab untuk hari ke hari berjalan seluruh pertubuhan. perkhidmatan pelanggan dan kepuasan adalah kunci untuk cosmetologists, tukang gunting rambut, ejen bakat, pereka produk dan pemaju, kakitangan jualan dan lain-lain dalam industri kecantikan, mewakilkan tugas-tugas untuk pekerja dalam jumlah yang betul dan mengikut tahap kemahiran mereka, di samping mengekalkan standard kerja.Ramai graduan mereka bentuk jadual kerja dan terus dikemaskini pada semua peraturan kesihatan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai apa program boleh didapati dalam industri kecantikan, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Kosmetologi
 • Industri Kecantikan
Bidang pengajian
 • Pengajian Kosmetologi (1)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan