Keystone logo

20 Sarjana Program dalam Sains Hayat Hortikultur 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Hayat
  • Hortikultur
Bidang pengajian
  • Sains Hayat (20)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Sains Hayat Hortikultur

Banyak program ijazah sarjana muda membawa secara semula jadi kepada pendidikan peringkat siswazah. Satu pilihan di peringkat ini ialah ijazah sarjana. Program sarjana secara amnya memberikan latihan profesional ke arah kerjaya tertentu.

Mereka pelajar dengan latar belakang sarjana dalam bidang sains bumi atau bidang berkaitan mungkin berminat untuk mengetahui apa yang Master dalam Hortikultur. Bidang hortikultur mencari penglibatan manusia dengan alam sekitar untuk memberikan penyelesaian kreatif untuk menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan pertanian, reka bentuk landskap, dan cara-cara di mana orang menggunakan tanah itu. Subfields dan bidang pengkhususan mungkin termasuk florikultur, teknologi rumah hijau, viticulture, pemuliharaan air, pembiakan tumbuhan, campur tangan diet, dan ekosistem pertanian.

Melengkapkan ijazah sarjana dalam bidang hortikultur dapat memberikan pelajar kemahiran yang lebih baik dalam komunikasi, khususnya kerana ia berkaitan dengan berkongsi dan menyampaikan pengetahuan mengenai penyelidikan, strategi, dan reka bentuk hortikultur. Selain itu, graduan harus dapat mengenalpasti dan menilai pelbagai masalah dan penyelesaian yang berkaitan dengan landskap dan pertanian.

Dengan program pengajian sepenuh masa, Sarjana dalam Hortikultur boleh siap dalam masa dua tahun. Program sambilan boleh mengambil masa sehingga tiga hingga lima tahun. Kos kewangan berbeza-beza bergantung pada lokasi arahan.

Bergantung kepada pengkhususan pelajar, ijazah induk dalam hortikultur boleh membawa kepada pelbagai kerjaya. Ini mungkin berdasarkan kajian, reka bentuk landskap, pemuliharaan, penanaman, biogenetik, atau pemasaran. Contoh kerjaya tertentu termasuk arkitek landskap, biogenetik, saintis molekul, atau profesor atau pensyarah. Pilihan lain termasuk bekerja sebagai pengurus untuk tapak semaian, konservatori, atau taman awam; memulakan perniagaan sebagai pengeluar buah atau sayur; atau memeriksa kualiti pengeluaran pertanian yang dijalankan oleh syarikat swasta atau awam.

Kursus siswazah hortikultur ditawarkan di banyak negara di seluruh dunia. Terdapat juga pilihan untuk mengambil bahagian atau semua program dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.