Keystone logo

49 Sarjana Program dalam Sains Sosial Sains Politik Hak Asasi Manusia 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Sains Politik
  • Hak Asasi Manusia
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (49)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Sains Sosial Sains Politik Hak Asasi Manusia

Untuk mendapatkan ijazah sarjana, anda perlu melengkapkan ijazah sarjana muda terlebih dahulu. Sekolah yang menawarkan laporan ijazah lanjutan ini mengambil masa dua tahun, secara purata. Ijazah lanjutan ini boleh mengambil masa lebih lama jika anda menghadiri kelas sambilan semasa bekerja.

Apakah Master dalam Hak Asasi Manusia? Bidang kajian ini melihat hasil manusia diberikan situasi yang berbeza dan menentukan hasil apa yang terbaik untuk manusia. Tumpuan dalam bidang ini boleh dilakukan secara teori atau pelaksanaan. Mata pelajaran khusus termasuk pengecualian sosial, kepelbagaian, hak kanak-kanak dan kesaksamaan jantina. Banyak program termasuk melakukan kerja di lapangan untuk lebih memahami kesan langsung dari usaha-usaha kemanusiaan tertentu.

Sesetengah kemahiran yang mungkin anda dapati semasa mengikuti ijazah ini termasuk kepekaan sosial, mekanisme dan komunikasi mengatasi emosi. Ini penting apabila menangani krisis manusia sama ada dalam kehidupan anda sendiri atau bekerja dalam hak asasi manusia.

Terdapat beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan semasa belanjawan untuk ijazah sarjana anda. Ini termasuk berapa lama anda merancang untuk belajar, buku yang anda perlukan dan kos hidup di lokasi sekolah anda. Untuk menampung kos ini, ketahui jika sekolah-sekolah yang anda sedang mempertimbangkan menawarkan stipend untuk pelajar siswazahnya.

Dengan ijazah ini, terdapat pelbagai sektor yang anda boleh cari pekerjaan. Kebanyakannya bersifat antarabangsa, seperti media antarabangsa, perdagangan luar negeri dan peraturan antarabangsa. Sesetengahnya berada dalam kerajaan manakala yang lain adalah orang awam. Kedudukan bukan antarabangsa boleh didapati dalam kumpulan perundingan, penyelidikan dan aktivis. Gunakan "hak asasi manusia, " "kesetaraan " dan "keadilan sosial " sebagai kata kunci ketika melakukan pencarian kerja untuk melihat bagaimana kedudukan umum seperti ini.

Sekolah dengan program hak asasi manusia ditemui di seluruh dunia, jadi tentukan di mana anda ingin belajar dalam talian semasa melakukan carian anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.