Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 17 Sarjana dalam Geologi 2023

17 Sarjana Program dalam Geologi 2023

Gambaran keseluruhan

Dengan mengikuti pengajian ijazah sarjana, mahasiswa dapat mengembangkan pemahaman mereka tentang subjek dan memohon pemahaman ini kepada pelbagai usaha sebenar. Tidak hanya boleh ini membawa kepada rasa peningkatan kepuasan peribadi, ia juga boleh menjadi cara yang baik untuk mendapatkan kerjaya dalam bidang yang dipilih. Geologi adalah satu bidang supaya pelajar boleh meneruskan untuk mendapatkan pemahaman yang berbeza di bumi itu sendiri dan bagaimana ia telah menjadi.

&nbsp

Apakah Sarjana Geologi? Kerja kursus ini berkaitan dengan semua perkara bumi, daripada komposisi fizikal kepada proses evolusi. Pelajar akan mengambil bahagian dengan kelas pada ekologi, kimia, fizik dan banyak mata pelajaran lain yang berkaitan dengan sains geologi. Kajian lanjutan bumi kemudian boleh digunakan untuk banyak bidang, termasuk perkara-perkara seperti kejuruteraan dan jawatan di dalam bidang akademik.

&nbsp

Apabila mencari Sarjana Geologi, pelajar boleh memilih dari pelbagai fokus bergantung kepada kepentingan tertentu dan bakat mereka. Kemahiran terakru melalui kursus ini boleh digunakan di seluruh dunia, yang mungkin penting kepada pelajar yang ingin membuat perjalanan sebahagian daripada matlamat kerjaya jangka panjang mereka.

&nbsp

Kerana yuran pengajian boleh berbeza-beza dari sekolah ke sekolah, ia 's penting untuk semua pelajar untuk menyedari sepenuhnya daripada jumlah kos sebelum membuat apa-apa keputusan yang berkekalan. Dalam kes ini, ia 's terbaik untuk menghubungi sekolah bakal secara langsung untuk memastikan bahawa ia sesuai dalam tempoh satu ' s bajet.

&nbsp

Setakat yang bimbang kerjaya, pendapatan ijazah sarjana 's dalam bidang geologi boleh membuka beberapa pintu bagi graduan. Pelajar boleh mendapatkan kerja dalam industri alam sekitar atau tenaga, dan ada pula yang memegang jawatan penyelidikan untuk institusi pengajian berprofil tinggi.Mereka yang berminat di bumi 's yang lalu boleh menggunakan pengetahuan mereka untuk kegiatan arkeologi, manakala yang lain boleh memilih untuk mengambil bidang kejuruteraan atau kerja awam.

&nbsp

Kursus dalam talian yang ditawarkan oleh kemudahan pembelajaran atas boleh membenarkan pelajar di seluruh dunia untuk memperoleh kemahiran yang mereka perlukan untuk mendapatkan kerjaya yang memuaskan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Semula Jadi
  • Sains Geografi
  • Geologi
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (17)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian