Keystone logo

9 Sarjana Program dalam Sains Semula Jadi Sains Geografi Geografi Manusia 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Semula Jadi
  • Sains Geografi
  • Geografi Manusia
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (9)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Sarjana Program dalam Sains Semula Jadi Sains Geografi Geografi Manusia

Ijazah sarjana adalah ijazah lanjutan yang membina maklumat yang ditubuhkan dalam kajian sarjana muda. Matlamat program tuan seperti ini adalah untuk menyediakan pembangunan kemahiran khusus dalam bidang kecekapan teras tertentu yang membolehkan para pelajar mengejar peluang baru secara akademik dan profesional.

Apakah Master dalam Geografi Manusia? Ia adalah ijazah tertumpu kepada kajian pergerakan manusia dan kepadatan penduduk di seluruh dunia. Kursus geografi manusia cenderung untuk menampung isu logistik utama yang menjejaskan pelbagai negara, dari sumber keperluan sempadan dan sempadan. Sesetengah program pakar dalam kajian sempadan secara khusus, tetapi walaupun bagi mereka yang mengambil pandangan yang luas, subtopik ini membentuk tulang belakang ijazah.

Pelajar dapat memperoleh pemahaman tentang pola pergerakan manusia secara besar-besaran melalui kajian pemodelan statistik dan dokumentasi berdisiplin data. Pengertian ini juga boleh membantu pelajar membangunkan pandangan tentang dasar dan kesannya, menjadikan mereka lebih sesuai untuk peranan yang akan mereka jalani selepas tamat pengajian. Mereka juga boleh mendapatkan kemahiran organisasi sambil menguasai pengetahuan teras mereka.

Kos untuk darjah dalam bidang ini berubah agak sedikit mengikut lokasi dan jenis sekolah yang dipertimbangkan. Itu kerana model pendanaan untuk institusi pengajian tinggi berbeza dari negara ke negara, jadi anda memerlukan penyelidikan khusus.

Graduan geografi manusia adalah permintaan terhadap kedudukan sebagai penganalisis geospatial, mengumpulkan data dari pelbagai projek penyelidikan sumber terbuka untuk mencipta dan mengemas kini sistem pemetaan global. Mereka juga mencari kedudukan sebagai pengurus projek, membangun dan menyempurnakan produk geokod dalam sektor perkilangan. Baru-baru ini, geografi manusia telah menjadi bidang kajian untuk ahli jualan farmaseutikal juga.

Sekolah-sekolah dalam talian yang menawarkan program pengajian ini adalah meluas dan mudah dicari. Ia hanya mengambil sedikit kajian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.