Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan pelbagai Sarjana dalam Genetik 2023

Sarjana Program dalam Genetik 2023

Gambaran keseluruhan

Mereka yang mencari pendidikan yang lebih teliti dalam bidang mereka boleh mengejar ijazah sarjana, yang merupakan pelajar ijazah pertama dapat diperoleh. Program tuan biasanya mengambil masa dua atau lebih tahun untuk menyelesaikan dan melibatkan penyelidikan dan pengajaran yang lebih berat daripada program sarjana muda.

Apakah Master dalam Genetik? Program ijazah ini mengajar para ulama tentang kebimbangan genetik global dan mempersiapkan mereka untuk menghadapi cabaran-cabaran yang sering timbul. Ini dilakukan melalui kursus dalam teknik selular, isyarat sel, neurobiologi, imunologi, toksikologi genetik dan banyak lagi. Setiap kelas menawarkan para sarjana yang berpengalaman sebagai kerangka teoretis yang lebih kuat yang diperlukan untuk melaksanakan kompeten dalam kerjaya ilmiah yang maju.

Sepanjang kursus yang diperlukan, pelajar dijangka akan menguasai kemahiran profesional seperti organisasi data, mengikut prosedur saintifik yang betul, dan berurusan dengan penyelidikan moden dan teknologi perubatan. Walaupun kedua-dua yang terakhir ini direka untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam bidang, organisasi data dapat membantu membuat tugas seharian seperti anggaran lebih mudah.

Ketika datang ke harga, individu yang berminat harus melakukan penyelidikan mereka sendiri sebelum melakukan suatu sekolah tertentu. Kos pengajian berbeza-beza di antara institusi yang berbeza dan negara tuan rumah, dan mereka mungkin lebih pendek atau lebih lama bergantung kepada lokasi calon pelajar akan dipilih.

Satu perkara yang paling berminat yang paling berminat sebelum memilih program ijazah adalah bagaimana ia akan memberi kesan terhadap pilihan kerjaya masa depan mereka. Ijazah sarjana dalam genetik menyediakan pendidikan yang agak khusus, tetapi walaupun begitu, graduan mungkin menjangka untuk mendapatkan banyak pekerjaan yang tersedia kepada mereka apabila mereka menyelesaikan pendidikan mereka. Penyelidik klinikal, saintis penjagaan kesihatan, petani tumbuhan, dan saintis penyelidikan perubatan adalah beberapa pekerjaan yang paling berkaitan dengan ijazah, sementara pekerjaan lain seperti pendidik kolej, wakil jualan perubatan dan juruteknik makmal masih menggunakan kemahiran yang sering diajar sepanjang program.

Kursus dalam talian mungkin menjadi pilihan ideal untuk pelajar dengan jadual yang sibuk, tetapi mereka yang mencari sesuatu yang lebih tradisional boleh mendapat manfaat daripada mengejar orang atau bahkan kelas antarabangsa. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Penjagaan Kesihatan
Bidang pengajian
  • Penjagaan Kesihatan (0)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian