Keystone logo

6 Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Sains Bahan Fotonik 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Sains Bahan
  • Fotonik
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (6)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Sains Bahan Fotonik

Secara umumnya memerlukan dua tahun pengajian sepenuh masa, ijazah sarjana adalah pencapaian pendidikan yang lengkap seterusnya di atas peringkat sarjana muda. program Sarjana sering menerima bilangan yang terhad pemohon, jadi pelajar ijazah perlu menyimpan gred tinggi untuk meningkatkan peluang mereka untuk kemasukan.

Apakah Sarjana Photonics? Pelajar yang datang dari kejuruteraan atau sains fizikal latar belakang mungkin telah mengambil kursus-kursus yang menyentuh mengenai 'luminance', tetapi program sarjana menyediakan mereka untuk lebih mendalam, memberi tumpuan kajian mengenai subjek ini. Kursus merangkumi kombinasi analisis akademik topik ringan yang berkaitan bersama-sama dengan aktiviti makmal mengamalkan konsep yang mereka pelajari. Kerja selesai kedua-dua individu dan dalam kumpulan.

Peluang pekerjaan adalah lebih baik untuk graduan sarjana kerana mereka lebih bersedia untuk mengendalikan aspek teknikal laser, spektroskopi dan optik.program sarjana akan membantu pelajar memahami kedua-dua teori dan aplikasi fotonik, dengan itu menyediakan graduan dalam kedua-dua aspek saintifik dan kejuruteraan khusus.

Kos berbeza bergantung kepada sekolah dan lokasi. Pemohon perlu bandingkan tambang tuisyen dan yuran merentasi pelbagai institusi untuk memilih program yang kedua-duanya memenuhi bajet dan keperluan pendidikan mereka.

Graduan yang pergi ke dalam industri sering bekerja untuk syarikat-syarikat komunikasi, penjagaan kesihatan atau tenaga solar. Mereka juga boleh mencari pekerjaan untuk pembangunan produk pengendalian pengeluar peranti atau sebagai sebahagian daripada satu pasukan untuk memudahkan dokumentasi dan usaha-usaha pemasaran. Dalam bidang komunikasi, mereka sering bekerjasama dengan jurutera dari bidang yang lain, seperti awam dan elektrik, dan mungkin antara muka dengan pegawai-pegawai kerajaan dan perancangan. Graduan yang meneruskan pendidikan mereka masukkan istimewa tunasnya penyelidikan yang diketuai oleh beberapa universiti terkemuka di dunia.

Sekolah yang menawarkan program sarjana dalam fotonik terletak di seluruh dunia, tetapi kelompok yang besar program-program kualiti boleh didapati di tengah dan utara Eropah. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.