Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 6 Sarjana dalam Fizik Teori 2023

6 Sarjana Program dalam Fizik Teori 2023

Gambaran keseluruhan

Ijazah Sarjana boleh didapati dalam pelbagai format seperti Sarjana Sains, Sarjana Seni Liberal, dan Sarjana Penyelidikan. Melengkapkan darjah ini mengambil, secara purata, satu hingga dua tahun pendaftaran sepenuh masa atau dua hingga empat tahun pendaftaran separuh masa.

Apakah Master dalam Fizik Teoritis? Pelajar yang mendaftar dalam pelan ijazah lanjutan untuk fizik biasanya mengkaji gabungan mekanik kuantum, teori kuantum, fizik terpakai, dan matematik lanjutan. Kursus melibatkan topik matematik dan teoritis yang kompleks dan seringkali ditambah dengan jam makmal di mana pelajar memperoleh pengalaman penyelidikan praktikal. Serta mempelajari fizik klasik secara mendalam, para pelajar siswazah disediakan dengan pilihan pengkhususan seperti astrofisika, fizik zarah, nanoteknologi, biofisika, dan matematik lanjutan untuk terus mengasah kemahiran mereka dalam pelbagai disiplin ini.

Pelajar yang mengikuti fizik teori di peringkat sarjana sering memperbaiki kemahiran mereka sebagai ulama matematik, membangunkan pengalaman penyelidikan yang kuat, kebolehan pengkomputeran tahap pakar, dan genggaman yang lebih tinggi di atas angka yang boleh membawa kepada kemajuan kerjaya serta kebolehan menyelesaikan masalah yang lebih baik dalam kehidupan seharian.

Ijazah sarjana boleh berbeza-beza dari segi kos kerana setiap sekolah, program, locale, dan pelajar adalah berbeza. Banyak universiti menawarkan prospektif pelajar anggaran belanjawan berdasarkan jadual yuran unik mereka serta pejabat kewangan untuk membantu perancangan dan pertanyaan.

Oleh kerana fizik teori adalah bidang yang pelbagai, ia haruslah mengejutkan bahawa peluang pekerjaan pada umumnya adalah limpah bagi graduan. Industri yang berpotensi terbuka kepada pelajar termasuk penyelidikan, penjagaan kesihatan, teknologi, dan tenaga. Di luar bekerja sebagai pendidik atau penyelidik di universiti, graduan juga kadang-kadang bekerja sebagai teknolog bioperubatan, ahli geofizik, ahli robotik, dan pakar nanoteknologi. Di samping itu, banyak ahli fizik teori bekerja bersama jurutera di kedua-dua agensi pertahanan swasta dan awam di seluruh dunia.

Seperti kebanyakan darjah dengan tumpuan makmal berat, Master dalam Fizik Teoretikal biasanya memerlukan pendaftaran di kampus untuk disiapkan. Nasib baik, program boleh didapati di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Semula Jadi
  • Fizik
  • Fizik Teori
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (6)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian