Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 22 Sarjana dalam Pengajian Filem dalam Amerika Syarikat 2024

22 Sarjana Program dalam Pengajian Filem dalam Amerika Syarikat 2024

Gambaran keseluruhan

Menonton, menganalisis, menilai dan mengkritik filem daripada pelbagai genre, tempoh dan wilayah adalah aspek teras kepada kerja harian Sarjana Filem pelajar. Universiti dan institusi akademik di Amerika Syarikat memanfaatkan sumber budaya yang luas dan tradisi pembikinan filem untuk menyampaikan yang terkenal di dunia program Ijazah Sarjana Filem. Beliau bekerja sebagai pengkritik, ahli akademik, pembuat filem, pengedar, pengeluar, financers, pentadbir dan apa-apa bilangan jawatan dalam industri filem, Sarjana Filem graduan memasuki industri yang berdaya saing dengan kaki sehingga.

Sarjana Filem pelajar di Amerika Syarikat datang dari pelbagai latar belakang, semua dengan ijazah 's sarjana muda. Tahan lebih kurang satu hingga dua tahun, Sarjana dalam program Filem di Amerika Syarikat umumnya terdiri daripada diperlukan kursus, seminar, ceramah, penilaian, projek dan tugasan praktikal.Bergantung kepada jenis program, tesis tuan 's untuk Sarjana Filem di Amerika Syarikat boleh menjadi projek filem atau disertasi ditulis menilai satu atau kerja-kerja sinematik lebih sedia ada. Oleh kerana setiap program Sarjana Filem di Amerika Syarikat adalah berbeza, ia adalah penting untuk menghubungi sekolah-sekolah dan meminta maklumat lebih lanjut mengenai kursus-kursus yang menarik, menggunakan borang web satu minit pada halaman berikut.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana anda boleh menjadi seorang pakar dalam seni sinematik, tatal ke bawah dan membaca lebih lanjut mengenai program Ijazah Sarjana Filem di Amerika Syarikat, hari ini!

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Amerika Syarikat
  • Seni Persembahan
  • Pengajian Filem
Bidang pengajian
  • Seni Persembahan (22)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian