Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 65 Sarjana dalam Pengajian Filem 2023

65 Sarjana Program dalam Pengajian Filem 2023

Gambaran keseluruhan

Seni bercerita telah wujud dari subuh manusia. Bercerita mempunyai pelbagai taktik, seperti sastera, lagu-lagu dan lebih khusus - balada, teater, komedi dan filem. Teater hari ini dan filem tangan berjalan di tangan, kadang-kadang berkongsi penonton yang sama dan berkhidmat tujuan yang sama yang membuat bentuk-bentuk seni medium yang sangat kuat di mana orang ramai boleh berkomunikasi idea-idea, kod budaya, emosi, dan maklumat dari semua jenis. A Sarjana Filem adalah satu langkah yang sangat baik ke arah kerjaya dalam industri ini.

Industri filem boleh mengambil pelbagai bentuk; pertuturan, tarian, penulisan, muzik, dan seni visual bantuan untuk menghidupkan prestasi ke dalam bentuk seni tunggal, dan Ijazah Sarjana Filem boleh meneroka semua ini. Budaya tertentu melibatkan diri ke dalam penciptaan teater atau filem artifak yang menanggung persamaan dengan budaya ini, tetapi dalam filem dan drama seterusnya memberi kesan kepada mereka.A Sarjana Filem boleh melatih pengarah, playwrights dan pelakon, dan juga set, kostum dan bunyi pereka, pengurus pentas dan lain-lain lagi. Dengan Sarjana Filem, seseorang juga boleh menjadi sebuah teater atau filem pengkritik atau mengkaji sejarah subjek. Ia adalah jelas bahawa peluang yang bidang ini tawaran adalah banyak.

Jadi mengapa tidak meneruskan minat anda dengan salah satu pilihan kerjaya mungkin dengan membaca lebih lanjut mengenai Master khas dalam program Filem yang ditawarkan oleh universiti-universiti dari seluruh dunia!

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
  • Pengajian Filem
Bidang pengajian
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (65)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian