Keystone logo

60 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Falsafah 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Falsafah
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (60)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Falsafah

Falsafah adalah satu kajian yang bertujuan jawapan kepada soalan-soalan umum dan asas, di mana cara ia tidak sama dengan apa-apa kajian atau sains. Salah satu perbezaan utama dari cara lain untuk menangani masalah yang mendalam berkaitan dengan wujud, nilai-nilai, fikiran, bahasa dan sebab, adalah bahawa program Sarjana Falsafah mendekati masalah-masalah yang disenaraikan di atas dengan cara yang sistematik dan rasional, dan dengan sebutir kritikan sihat.

Terdapat banyak cabang Falsafah yang mengkaji segala-galanya dari perkara-perkara yang tidak terhingga kepada teori subjek abstrak lebih mudah dan kurang. Beberapa contoh adalah Metafizik yang mengkaji sifat realiti dan bertujuan jawapan kepada bagaimana minda dan badan yang berkaitan, Etika juga dikenali sebagai "falsafah moral", Falsafah Politik yang merupakan kajian gunaan kerajaan dan individu sebagai sebahagian daripada negeri ini, Falsafah bahasa, minda dan agama, Estetik, Logik dan banyak lagi.Pelajar yang mengikuti Ijazah Sarjana Falsafah boleh menjadi pakar dalam bidang yang menarik minat mereka. Oleh kerana julat luas kemungkinan, graduan Sarjana dalam program Falsafah boleh mempunyai banyak peluang kerjaya dalam pelbagai bidang yang berbeza.

Jika anda bersedia untuk meditasi mendalam dan abstrak, anda perlu mengetahui lebih lanjut mengenai Master yang berbeza dalam program Falsafah dengan menatal ke bawah dan mempunyai lihat di pelbagai kajian kemungkinan yang ditawarkan oleh universiti-universiti di seluruh dunia. Mengambil langkah seterusnya ke arah masa depan anda dengan Ijazah Sarjana Falsafah, hari ini!