Keystone logo

7 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Etika Etika Gunaan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Etika
  • Etika Gunaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (7)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Etika Etika Gunaan

Bagi pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran dalam bidang tertentu selepas menamatkan pengajian di kolej, ijazah sarjana 's boleh menjadi langkah seterusnya berfaedah. Ijazah ini mampu tahap yang lebih tinggi kepakaran dalam bidang yang dipilih pelajar 's, membuka jalan bagi apa-apa bilangan kerjaya.

&nbsp

Apakah Sarjana Etika Gunaan? Ini adalah salah satu daripada banyak laluan kajian yang 's Pelajar Sarjana boleh memburu. Etika gunaan adalah satu disiplin yang cawangan daripada kemanusiaan dan etika, tetapi yang boleh diambil dalam beberapa arah yang berbeza. Atas sebab ini, program etika setiap gunaan adalah unik. Beberapa tumpuan kepada etika gunaan dalam konteks undang-undang, manakala yang lain melibatkan lebih khusus dengan bioetika, menangani soalan sukar mengenai etika biokejuruteraan. Dalam mana-mana kes, etika gunaan umumnya melibatkan kurikulum pelbagai, daripada kursus dalam falsafah politik kepada teori etika.Pelajar digalakkan untuk bergelut dengan dilema etika dan tepat pada masanya untuk belajar bagaimana untuk menyokong pasukan yang diberi hujah.

&nbsp

Faedah utama mengambil Sarjana Etika Gunaan adalah kemahiran pemikiran kritikal kurikulum menggalakkan. Pelajar menghadapi, merangsang persekitaran bilik darjah yang mencabar untuk tempoh program itu, dan mereka belajar banyak komunikasi yang bernilai dan boleh dipindah milik dan kemahiran penyelidikan. Pengalaman ini boleh menjadi amat berguna dalam pelbagai bidang yang berbeza.

&nbsp

Oleh kerana setiap program yang menawarkan sarjana ijazah 's dalam etika gunaan adalah berbeza, tidak ada peraturan sebenar ibu jari berapa banyak program kos. Kos pendaftaran dan pendaftaran berbeza-beza dari sekolah ke sekolah. Untuk maklumat yang lebih khusus, hubungi pejabat kemasukan bagi setiap program.

&nbsp

Dari segi kerjaya yang berpotensi, Sarjana Etika Gunaan adalah ijazah yang sangat berbaloi.Kemahiran dan pengalaman ia memberi pelajar banyak dicari dalam pasaran kerja hari ini 's. Bergantung kepada tumpuan program yang tertentu, graduan boleh pergi untuk mengejar kerjaya dalam bioetika, politik dan undang-undang. Ini adalah terutamanya profesion ganjaran dari sudut etika kerana graduan boleh menyokong perubahan positif pada skala yang besar dan memberi kesan yang nyata.

&nbsp

Jika etika digunakan bunyi seperti ia boleh menjadi jalan kajian untuk anda, memulakan carian sekolah anda hari ini. Pangkalan data kami program di seluruh dunia akan mempunyai semua maklumat yang anda perlukan untuk memulakan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.